Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

ΘΕΜΑ NEWSIT: Ρίχνουν τις τιμές οι εστιάτορες – φάτε ό,τι θέλετε από 15 ευρώ

ΘΕΜΑ NEWSIT: Ρίχνουν τις τιμές οι εστιάτορες – φάτε ό,τι θέλετε από 15 ευρώ

1 στους 2 εστιάτορες ρίχνουν τις τιμές λόγω κρίσης, ενώ οι περισσότεροι λανσάρουν μενού με ελκυστική τιμή.

Όλο και περισσότεροι εστιάτορες στην Αθήνα μειώνουν τις τιμές στα πιάτα τους, ελπίζοντας έτσι να αντιμετωπίσουν τα νέα δεδομένα της οικονομικής κρίσης. Με τον τζίρο να έχει πέσει κατακόρυφα έως και 50% τις τελευταίες εβδομάδες σύμφωνα με τον πρόεδρο των εστιατόρων Γιάννη Τσάκο, οι ιδιοκτήτες έχουν στραφεί και στα ελκυστικά μενού προκειμένου να γλιτώσουν το λουκέτο. Για τους λάτρεις λοιπόν της γαστρονομίας, η οικονομική κρίση φέρνει και ευκαιρίες αφού μπορούν να απολαύσουν τις γέυσεις σε ποσότητα πληρώνοντας λιγότερο.

Ο φακός του Newsit εντόπισε τις ιδιαίτερες προσφορές :

Φάτε όσο θέλετε μόνο με 15 ευρώ (δωρεάν κρασί και γλυκό)

 

Αυτό μας λέει ο κ. Αρσένης Ίσερης, ιδιοκτήτης εστιατορίου στο Π. Φάληρο. ” Τα πράγματα είναι δύσκολα λόγω της κρίσης και για αυτό λανσάρω το μενού με τα 15 ευρώ” λέει στο Newsit. ” Ο κατάλογός μου δεν έχει τιμές. Διαλέγεις ότι θες και πληρώνεις μόνο αυτά τα χρήματα. Φυσικά το κρασί είναι δωρεάν” τονίζει χαρακτηριστικά. Με αυτόν τον τρόπο, ο συγκεκριμένος ιδιοκτήτης, έχει καταφέρει να σταθεροποιήσει την πελατεία του, υπό τον φόβο της μειωμένης κίνησης ,όπως εξηγεί. Κάθε λογής  ορεκτικό,σαλάτα και κύριο πιάτο είναι στην διάθεση του πελάτη ενώ τον τελευταίο μήνα διατίθεται δωρεάν και το γλυκό.


 

 Μενού με υψηλή γαστρονομία μόνο 25 ευρώ ( δωρεάν κρασί ετικέτας)

 

Ακόμα και εστιατόρια με υψηλή ποιοτική γαστρονομία έχουν προσαρμόσει τις τιμές προς τα κάτω και έχουν λανσάρει πολύ ελκυστικά μενού. Η κ. Κλαίρη Θυραίου, ιδιοκτήτρια του εστιατορίου Le Petit Sommelier ,προσφέρει ακόμα και welcome cocktail drink στους πελάτες. Παράλληλα εδώ και μια εβδομάδα, λανσάρει ακριβό μενού στην τιμή των 25 ευρώ, προκειμένου να συνεχίσει να υπάρχει πελατεία όπως λέει στο Newsit. 

Καλοκαιρινή σαλάτα με ανθότυρο, σπιτικά ραβιόλι με σάλτσα από καραβίδα και τάρτα λεμονιού είναι το βασικό μενού ενώ προσφέρεται κρασί ετικέτας η μπύρα ανάλογα με την διάθεση. ” Έχω δει μεγάλη ανταπόκριση από τον κόσμο ρίχνωντας τις τιμές. Το έκανα διοτι με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσω να ανταπεξέλθω στις υποχρεώσεις μου” τονίζει χαρακτηριστικά.

 

Lunch break μενού μόνο με 8 ευρώ, λανσάρει επώνυμο εστιαστόριο στο Περιστέρι. Όπως γράφει στην ιστοσελίδα του ισχύει από Τρίτη έως και Παρασκευή ενώ είναι δωρεάν η μπύρα ή το κρασί.

Έκπτωση 70% σε όλα τα κρασιά,
λανσάρει πολύ γνωστό εστιατόριο στο Φάληρο.Όπως γράφει η ιστοσελίδα του, Δευτέρα και Τρίτη στα επώνυμα κρασιά κάνει την παραπάνω έκπτωση ενώ προσφέρει δωρεάν με το γεύμα το δικό του κρασί.

 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε