Τετάρτη, 24 Απρ.
23oC Αθήνα

ΘΕΜΑ NEWSIT: Θωρακίζεται η ‘Αμφισσα για τη δίκη Κορκονέα

ΦΩΤΟ NEWSIT
ΦΩΤΟ NEWSIT

Καταστήματα και τράπεζες βάζουν ρολά και ειδικά συστήματα προστασίας, μιας και στις 20 Ιανουαρίου έχει προγραμματιστεί να αρχίσει η δίκη του ειδικού φρουρού που σκότωσε τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο.

Αν και οι κάτοικοι της πόλης, καθώς και οι ιδιοκτήτες καταστημάτων ήδη αντιδρούν στην απόφαση του Αρείου Πάγου να γίνει τελικά η δίκη στην Άμφισσα, ωστόσο ο αστυνομικός διευθυντής Φωκίδας Ηλίας Τσαγκαραδάκης διαβεβαιώνει «θα λάβουμε όλα τα μέτρα ώστε η δίκη να γίνει σε ασφαλές περιβάλλον».   


 
«Aν συμβεί οτιδήποτε, και δεν ευθυνόμαστε εμείς, θα ζητήσουμε ευθύνες από την οποιαδήποτε αρχή» προειδοποιεί μέσω του ΝewsIt.gr o δήμαρχος της Άμφισσας, Ασημάκης Ασημακόπουλος, αφού όπως εξηγεί όλοι στην πόλη του είναι σε αναμμένα κάρβουνα, καθώς το Δικαστικό Μέγαρο όπου θα διεξαχθεί η δίκη είναι ακριβώς στο κέντρο της Άμφισσας, όπου βρίσκεται και η αγορά. 


 
Πιο διστακτικός ως προς τα μέτρα προστασίας που θα ληφθούν είναι ο πρόεδρος των καταστηματαρχών, Νίκος Δρόλαπας, αφού όπως εξηγεί «…ποιος έχει λεφτά να βάλει και επιπλέον μέτρα στα καταστήματά του; Εδώ κοιτάμε πως θα πληρώσουμε τα ενοίκια διότι η περιοχή είναι φτωχή και η αγορά μικρή!» 


 
Έντονη ανησυχία για γενικευμένες ταραχές, ακόμη και στις φυλακές, εκφράζει ο νομάρχης Νικόλας Φουσέκης, λόγω της εγγύτητας του δικαστικού μεγάρου της πόλης με το σωφρονιστικό κατάστημα και τονίζει: «Δεν νομίζω ότι οι αστυνομικές δυνάμεις επαρκούν! Η πόλη δεν είναι σε θέση να πάρει το ρίσκο να αντιμετωπίσει νέα «Δεκεμβριανά», και άρα…ο Θεός να βάλει το χέρι του!»  

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε