Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

ΘΕΜΑ NEWSIT: Τέλος οι προσλήψεις στα ξενοδοχεία – Στον αέρα 3.500 θέσεις εργασίας

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Καμπανάκι κινδύνου χτυπούν οι ξενοδόχοι, που ρίχνουν τις τιμές διαρκώς αλλά πελάτες δεν βλέπουν στα ξενοδοχεία τους.

Δραματική η κατάσταση για τα ξενοδοχεία της χώρας μέσα στο 2010 αφού όπως δηλώνει στο Newsit ο Νίκος Χουλιάρας ,πρόεδρος διοικητικού συμβουλίου συλλόγου διευθυντών ξενοδοχείων Αθηνών, δεν πρόκειται κανένας να προβεί σε προσλήψεις καινούριων υπαλλήλων τουλάχιστον για φέτος.

Όπως αναφέρει ο κ.Χουλιάρας η πτώση των τιμών σε σύγκριση με πέρυσι την ίδια περίοδο παρόλο που αγγίζει το 10% η πληρότητα είναι μειωμένη κατά 25%.

 

Αν συνεχιστεί η ίδια κατάσταση θα προχωρήσουμε αναγκαστικά σε απολύσεις αναφέρει χαρακτηριστικά ενώ η εκτίμησή του είναι ότι η πληρότητα δεν θα ξεπεράσει το 17% το 2010.

 

Η πτώση των τιμών θα συνεχιστεί δηλώνει στο Νewsit o Γιάννης Ρέτσος, πρόεδρος των ξενοδόχων Αθηνών-Αττικής.

 

Με βάση έρευνα που έχει διεξάγει για λογαριασμό της ένωσης γνωστή εταιρεία που βασίζεται σε στοιχεία του παγκόσμιου οργανισμού τουρισμού, προκύπτει ότι για κάθε 1 εκ ευρώ που χάνεται από τις επιχειρήσεις αντιστοιχεί σε απώλεια 26 θέσεων εργασίας. Άρα κάνοντας αναγωγή με τα 150 εκ ευρώ που χάθηκαν το 2009 ,το 2010 θα χαθούν 3.500 θέσεις εργασίας συμπληρώνει.

Αυτή την περίοδο όμως δεν αντικαθιστώνται οι υπάλληλοι που φεύγουν, απολύονται η αποχωρούν από τα ξενοδοχεία γεγονός που σύμφωνα με τον κ.Ρέτσο δείχνει την επικινδυνότητα της κατάστασης.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε