Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

ΘΕΜΑ NEWSIT: Τσελέντης: Περιμένουμε σεισμό την ερχόμενη εβδομάδα

ΘΕΜΑ NEWSIT: Τσελέντης: Περιμένουμε σεισμό την ερχόμενη εβδομάδα
,

– Ανησυχούν οι σεισμολόγοι
– Τι δηλώνουν στο Newsit
– Τι λέει η ομάδα ΒΑΝ
– Τι απαντά ο ΟΑΣΠ

Σεισμό κοντά στα 6 ρίχτερ στην κεντρική Ελλάδα, μέσα στην επόμενη εβδομάδα πιθανολογεί ο καθηγητής σεισμολογίας ‘Ακης Τσελέντης.

“Μας ανησυχούν οι δονήσεις της Εύβοιας”,  είπε μιλώντας στην εκπομπή Συμβαίνει Τώρα της ΝΕΤ ο κ. Τσελέντης.
Πρόσθεσε οτι τις επόμενες μέρες πρέπει να προσέξουμε πάρα πολύ και πρόσθεσε: “Το προηγούμενο Σάββατο, αναρτήθηκε απο την ομάδα ΒΑΝ, μια πρόβλεψη για σεισμό στη Λαμία. Για να υπάρχει κάτι τετοιο θα είναι μεγέθους 6 (ρίχτερ). Ας έχουμε το νου μας για μια εβδομάδα, όχι παραπάνω. Να κοιτάξουμε την σεισμική επικινδυνότητα του σπιτιού μας. Μπορεί να είναι και στη θάλασσα κάποιο επίκεντρο. Είναι η προέκταση του ρήγματος της τάφρου του Βορείου Αιγαίου”.

Υπάρχουν πιθανότητες  να σημειωθεί ένας μεγάλος σεισμός στην περιοχή τις επόμενες ημέρες επεσήμανε μιλώντας στο Newsit ο σεισμολόγος Γεράσιμος Χουλιάρας. Τις τελευταίες 12 ώρες έχει ξεκινήσει μια σεισμική δραστηριότητα η οποία μπορεί να ολοκληρωθεί χωρίς να δώσει ένα μεγάλο σεισμό.

«Η περιοχή είναι σεισμογενής» είπε ο γνωστός σεισμολόγος καθώς το φαινόμενο εξελίσσεται εκεί που βρίσκεται το ρήγμα της Ανατολίας, ένας μεγάλος σεισμός δεν μπορεί να αποκλειστεί είπε χαρακτηριστικά.  Ο κ. Γεράσιμος Χουλιάρας επεσήμανε πως κανείς δεν μπορεί και δεν πρέπει όταν εξελίσσονται τέτοια φαινόμενα να είναι καθυσηχαστικός.

Το NewsIt ερεύνησε το θέμα απευθυνόμενο στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας από όπου μας ενημέρωσαν ότι έχουν ειδοποιήσει το αρμόδιο τοπικό γραφείο να λάβει υπόψη τη δήλωση του Προέδρου του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών Κωνσταντίνου Μακρόπουλου. Ο κύριος Μακρόπουλος μίλησε στο NewsIt τονίζοντας ότι δεν υπάρχουν επιστημονικά δεδομένα που να δείχνουν αυτή την ώρα την πιθανότητα σεισμικής έξαρσης.
Ακούστε τι μας είπε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ : 

Ο Νίκος Ευαγγελάτος γράφει: Σταματήστε την ξεφτίλα με το ΒΑΝ

Διπλός σεισμός στην Εύβοια

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε