Τρίτη, 16 Απρ.
22oC Αθήνα

ΘΕΜΑ NEWSIT: Βιολογικά προϊόντα στους παιδικούς σταθμούς της Ηλιούπολης

ΘΕΜΑ NEWSIT: Βιολογικά προϊόντα στους παιδικούς σταθμούς της Ηλιούπολης

Πρότυπο πρόγραμμα για τη διατροφή των παιδιών σε όλους τους  δημοτικούς παιδικούς σταθμούς της Ηλιούπολης…

Οι γονείς έχουν “ήσυχο το κεφάλι” τους και τα παιδιά τρέφονται με αγνά πιστοποιημένα βιολογικά προιόντα. Είναι μια διαφορετική πρόταση που έχει φέρει ο δήμος Ηλιούπολης. Η πρωτοβουλία δεν προσθέτει κανένα επιπλέον κόστος στους γονείς ενώ η δημοτική αρχή μπορεί να υπερηφανεύετε πως προσφέρει στα παιδιά διατροφή υψηλής αξίας στους παιδικούς σταθμούς 

 Ο πρότυπος δημοτικός παιδικός σταθμός

 
 
Από τον Νοέμβριο του 2009 λειτουργεί ο παιδικός σταθμός πρότυπο της οδού Αθηναδώρου 65 και οι αιτήσεις για να τον συγκεκριμένο  σταθμό ξεπερνούν τις 200 μόνο για το ερχόμενο έτος. Οι πρώτες ύλες βιολογικής καλλιέργειας ελέγχονται κάθε βδομάδα από ειδικό τεχνολόγο τροφίμων προτού χρησιμοποιηθούν για τις τροφές των παιδιών.

Ο δήμος έχει επωμιστεί όλο το οικονομικό βάρος και όπως λέει στο NewsIt.gr  η Διευθύντρια των παιδικών σταθμών Ηλιούπολης Κ.Ζαλουφλάκη Αναστασία λόγω των μεγάλων παραγγελιών που κάνουν και μέσω των διαγωνισμών που έγιναν πέτυχαν εξαιρετικά χαμηλές τιμές που προσσεγγίζουν αυτές της  συμβατικής καλλιέργειας. 

Ο παιδικός σταθμός του, μέλλοντος είναι ήδη εδώ.

Όπως αναφέρει η κ.Ζαλουφλακα για το επόμενο έτος δεν θα ανανεωθούν αρκετές συμβάσεις των εργαζομένων στους σταθμούς της Ηλιούπολης όπως έχει δώσει οδηγία το υπουργείο Εσωτερικών με αποτέλεσμα για το έτος 2010-2011 να μην λειτουργήσουν το  Α τμήμα βρεφών. που αφορούν τα βρέφη από 8 έως 18 μηνών. ΄Έιναι κρίμα να στέλνουμε τους γονείς στους ιδιωτικούς σταθμούς και να μεγαλώνουν κι άλλο τα έξοδα της οικογένειας”
αναφέρει χαρακτηριστικά.

Παρ όλες τις δυσκολίες ο δήμος Ηλιούπολης έχει αναλάβει να καλύψει τα κενά στις θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν , όπως μας λέει και ο δήμαρχος Κ.Γιάννης Αναγνώστου θα περικόψει από όπου μπορεί για να βρει τα απαραίτητα χρήματα ούτως ώστε να συνεχιστεί το κοινωνικό έργο που προσφέρουν οι σταθμοί και εργαζόμενοι σε αυτούς.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε