Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

ΘΕΜΑ NEWSIT: “Βουλιάζουν” Σάμος και Αμφιλοχία

ΘΕΜΑ NEWSIT: “Βουλιάζουν” Σάμος και Αμφιλοχία

Βαθύ Σάμου και Αμφιλοχία χάνονται από τον χάρτη της Ελλάδας;  Δείτε το αποκλειστικό φωτορεπορτάζ του NewsIt.gr.

Η στάθμη της θάλασσας ανεβαίνει ανησυχητικά. Δύο περιοχές της Ελλάδας έχουν γίνει…Βενετία και κοντεύουν να εξαφανιστούν! Η στεριά έγινε θάλασσα και οι κάτοικοι δεν ξέρουν τι να κάνουν. Μετά το Βαθύ στη Σάμο σειρά πήρε τώρα και η περιοχή Μπούκα στην Αμφιλοχία. Το NEWSIT παρακολουθεί από κοντά το φαινόμενο “τσουνάμι” όπως το αποκαλούν ειδικοί και κάτοικοι στις περιοχές αυτές. Οι φωτογραφίες που βλέπετε πιο κάτω είναι συγκλονιστικές.

ΒΑΘΥ – ΣΑΜΟΣ

Οι πλημμύρες απο το φαινόμενο- “τσουνάμι” δεν έχουν υποχωρήσει με αποτέλεσμα η κεντρική, παραλιακή λεωφόρος να έχει “νεκρώσει”..

Το φαινόμενο παρατηρείται εδώ και πάνω από έναν μήνα. Νοτιοδυτικοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή, αλλά και βουλωμένα φρεάτια, έχουν ανεβάσει την στάθμη της λιμανολεκκάνης, με αποτέλεσμα να πλυμμυρίζουν οι δρόμοι του νησιού.

Η κυκλοφορία είναι αδύνατη για τα αυτοκίνητα και πολύ δύσκολη για τους πεζούς.

To μεγαλύτερο πλήγμα έχουν δεχθεί οι καταστηματάρχες που λόγω των ημερών δεν μπόρεσαν να δουλέψουν….

Οι αρχές βρίσκονται στο πόδι από το πρωί ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται και το πόρισμα του καθηγητή Κωνσταντίνου Μουντζούρη που μελέτησε το φαινόμενο.

 
 ΜΠΟΥΚΑ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ

Το ίδιο φαινόμενο όμως και στην περιοχή Μπούκα της Αμφιλοχίας. Οι κάτοικοι ξύπνησαν το πρωι και δεν πίστευαν στα μάτια τους αυτό που έβλεπαν.

Οι κάτοικοι δεν ξέρουν τι να κάνουν και πως να προστατευτούν.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε