Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

ΘΕΜΑ NEWSIT: Χαμηλή πληρότητα μειωμένη κίνηση για το τριήμερο

ΘΕΜΑ NEWSIT: Χαμηλή πληρότητα μειωμένη κίνηση για το τριήμερο

Πεσμένη κατά 5% η κίνηση στον τουρισμό σε σχέση με πέρυσι την ίδια περίοδο

 προβλέπει το Ινστιτούτο Τουριστικών Ερευνών. Ο κ.Βασίλης Πατζουράτης, διευθυντής του ινστιτούτου μιλώντας στο newsit αναφέρει πως η γενική πληρότητα των ξενοδοχείων κατά μέσο όρο δεν θα ξεπεράσει το 60%.

Στην Πάτρα, ο Γιώργος Λουμίτης, πρόεδρος των ταξιδιωτικών πρακτόρων, αναφέρει ότι παρ όλο το καρναβάλι, τα ξενοδοχεία γεμίζουν την τελευταία στιγμή ενώ περιφερειακά ξενοδοχεία παραμένουν ακόμα κλειστά διότι δεν υπάρχουν ανάλογες κρατήσεις. Η πληρότητα αυτή την στιγμή αγγίζει το 70% ενώ ένα δίκλινο δωμάτιο με πρωινό ξεκινά από 60 ευρώ.

Στη Θεσσαλονίκη και στη Βόρεια Ελλάδα, υπάρχει  πτώση της τάξεως του 15% σε σχέση με πέρυσι, εξηγεί στο Νewsit η κα Βασιλική Σκάγια, Πρόεδρος των ταξιδιωτικών πρακτόρων βορείου Ελλάδος. 

Η πληρότητα αγγίζει το 70% μέχρι στιγμής, ενώ περισσότερος κόσμος προτιμάει για το τριήμερο το εξωτερικό και συγκεκριμένα το Bansko, την Κωσταντινούπολη και την Ρώμη.

Μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζει η Κέρκυρα σύμφωνα με τον κ.Παναγιώτη Μπράμο, πρόεδρο των ξενοδόχων. ‘’Αυτή την στιγμή λειτουργούμε με πληρότητα κάτω του 40%  ενώ δεν υπάρχουν προσφορές για τριήμερο’’ αναφέρει χαρακτηριστικά. Το δίκλινο με πρωινό στο νησί ξεκινά από 50 ευρώ .

Kάτω από 60% και η πληρότητα των ξενοδοχείων στην Κρήτη σύμφωνα με τον κ.Γιώργο Λαμπρινό, Πρόεδρο των ξενοδόχων. Άφαντες οι προσφορές τριημέρου ενώ το δίκλινο ξεκινά από τα 55 ευρώ.

Πιο φθηνές τιμές υπάρχουν στην Κεφαλονιά όπου το δίκλινο με πρωινό ξεκινά από 30 ευρώ. Η πληρότητα για το τριήμερο εξηγεί ο κ.Γεράσιμος Σπυράκος, πρόεδρος των ξενοδοχοϋπαλλήλων δεν θα ξεπεράσει το 20% για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.

Στη Ρόδο φαίνεται πως  έστω και την τελευταία στιγμή τα ξενοδοχεία θα γεμίσουν αφού μέχρι τώρα η πληρότητα αγγίζει το 90% λέει ο κ.Θανάσης Σταμούλης, πρόεδρος των ξενοδοχοϋπαλλήλων στο Νewsit.Παρόλο που το δίκλινο ξεκινάει από τα 60 ευρώ με πρωινό η τουριστική κίνηση κινείται στα ίδια επίπεδα σε σχέση πε πέρυσι.

 

Κλειστά όλα τα ξενοδοχεία στην Σάμο εκτός από δύο κεντρικά με 20% πληρότητα λέει στο Newsit η κ.Καύκα Κατερίνα, πρόεδρος των ξενοδοχοϋπαλλήλων. Οι τιμές στο δίκλινο ξεκινούν από 55 ευρώ ενώ δεν υπάρχουν προσφορές για το τριήμερο.

Μ ε ανοδικές τάσεις κινείται το Πήλιο σύμφωνα με το πρόεδρο των τουριστικών πρακτόρων Μαγνησίας Μάριο Καμμένο. Μιλώντας στο newsit κάνει λόγο για πληρότητα αυξημένη κατά 20% σε σχέση με πέρυσι ενώ αναμένεται να αγγίξει το 100% το τριήμερο της καθαράς Δευτέρας. Προσφορές δεν υπάρχουν λέει ο κ΄Καμμένος αλλά τονίζει πως το δίκλινο ξεκινάει από 50 ευρώ με πρωινό ενώ πέρυσι ξεκινούσε από 80 ευρώ.

 

Χιονοδρομικά Κέντρα

Μέτσοβο

Σε πλήρη λειτουργία θα βρίσκονται όλες οι πίστες στο χιονοδρομικό κέντρο του Μετσόβου σύμφωνα με τον υπεύθυνο Σίμπα Ηλία. Η κίνηση είναι αυξημένη κατά 20% σε σχέση πε πέρυσι ενώ το Σάββατο θα υπάρχει νυχτερινό σκι. Προσφορά για το τριήμερο η ημερήσια κάρτα με 10 ευρώ

Πήλιο  3-5 Πηγάδια

Σε πλήρη λειτουργία θα βρίσκονται όλες οι πίστες και στο χιονοδρομικό κέντρο του Πηλίου όπου σύμφωνα με τον κ.Ταμπούρη Ιωάννη υπεύθυνο πρόκειται να ξεπεράσει το 1 μέτρο. Ρεκόρ προσέλευσης αναμένεται το Σάββατο όπου θα λειτουργεί και νυχτερινό σκι ενώ η ημερήσια κάρτα ανέρχεται στα 16 ευρώ.

Παρνασσός

Σε χαμηλά επίπεδα αλλά σταθερά  περιμένουν την προσέλευση κόσμου για το τριήμερο της καθαράς Δευτέρας στο χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού σύμφωνα με τον Σωτήρη Γιαννόπουλο υπεύθυνο του χιονοδρομικού. 

Αράχωβα
και Δελφοί διατηρούν πληρότητα της τάξεως του 70% ενώ το δίκλινο ξεκινάει από 65 ευρώ με πρωινό.

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε