Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

ΘΕΜΑ NEWSIT: Υπολειτουργεί το νεκροτομείο – 30 οικογένειες δεν μπορούν να θάψουν τους ανθρώπους τους!

ΘΕΜΑ NEWSIT: Υπολειτουργεί το νεκροτομείο – 30 οικογένειες δεν μπορούν να θάψουν τους ανθρώπους τους!

Οι άγιες ημέρες του Πάσχα πλησιάζουν και όμως οικογένειες που χτυπήθηκαν απο το χαμό κάποιου δικού τους ανθρώπου δεν μπορούν να παραλάβουν τις σωρούς τους.

Μια τέτοια λυπηρή περίπτωση είναι του Κυρίου Παπαθανασίου. Η αδελφή του δολοφονήθηκε πριν από δύο μέρες από τον σύζηγο της. Από εχτές προσπαθεί να παραλάβει την σωρό της ώστε να την μεταφέρει στην γενέτειρα της για να ταφεί.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΟ NEWSIT Ο Κ. ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Η υπόθεση του ανθρώπου αυτού δεν είναι η μόνη. Τουλάχιστον 30 οικογένειες  βρίσκονται σε ανάλογη θέση. Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Φ. Κουτσάφτη το όλο πρόβλημα έχει δημιουργηθεί επειδή υπάρχει έλλειψη από νεκροτόμους. Αν και στο νεκροτομειο Αθηνών υπάρχουν τέσσερις διορισμένοι ωστόσο όπως μας αποκάλυψε μόνο ο ένας ήταν ενεργός αφού οι άλλες τρεις γυναίκες που είχαν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ αδυνατούσαν να εκτελέσουν τα καθηκοντα τους. Τα πράγματα χειροτέρεψαν όταν ο ένας και μοναδικος νεκροτόμος αρρώστησε βαριά. Σήμερα το νεκροτομείο Αθηνών υπολειτουργεί και θεωρείτε δύσκολο έως αδύνατο να παραδοθούν οι σωροί έγκαιρα αφού οι ιατροδικαστές προχωρούν το πολύ δύο περιστατικά την ημέρα.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙ ΕΙΠΕ ΣΤΟ NEWSIT Ο Κ. ΚΟΥΤΣΑΦΤΗΣ

Σύμφωνα  με τον διευθυντή της ιατροδικαστικής η δυσλειτουργιά θα  έχει αποκατασταθεί σε έναν μήνα περίπου οπότε και θα έχουν προσληφθεί χωρίς ΑΣΕΠ 3 νεκροτόμοι που θα πληρούν τα κριτήρια ικανότητας ώστε να αποκατασταθεί η λειτουργία του νεκροτομείου.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε