Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ Λιακάδα 13 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Θα ακυρώνουν φορολογικές δηλώσεις που δεν συμφωνούν τα στοιχεία

Θα ακυρώνουν φορολογικές δηλώσεις που δεν συμφωνούν τα στοιχεία
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 12.05.2011 | 06:30
Πρώτη δημοσίευση: 11.05.2011 | 07:37

Κάνατε την φορολογική σας δήλωση ή σκοπεύετε να την κάνετε μέσω taxisnet για να γλιτώσετε τις ουρές στην εφορία; Κι όμως δεν θα την γλιτώσετε.

Άκυρες θα είναι οι φορολογικές δηλώσεις που υποβάλλουν μέσω Ίντερνετ οι πολίτες, στην περίπτωση που τα στοιχεία που δηλώνουν σε αυτές δεν συμφωνούν με τα στοιχεία που υπάρχουν στη βάση δεδομένων της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών.
 
Την ώρα που εκατομμύρια φορολογούμενοι ετοιμάζονται να υποβάλουν μέσω του taxisnet τις δηλώσεις φόρου για τα εισοδήματα του 2010 (η προθεσμία για μισθωτούς και συνταξιούχους λήγει στις 15 Ιουνίου μετά την παράταση που δόθηκε), το υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε απόφαση σύμφωνα με την οποία, αν για οποιονδήποτε λόγο, τα κομπιούτερ του υπουργείου Οικονομικών δεν μπορούν να διασταυρώσουν τα στοιχεία της φορολογικής δήλωσης, η διαδικασία εκκαθάρισής της θα σταματά και θα καλείται ο φορολογούμενος στο γκισέ της εφορίας να την υποβάλει ξανά χειρόγραφα και αυτοπροσώπως, υπό το βλέμμα του εφόρου.
 
Έτσι, ακόμα και εάν τα στοιχεία στη βάση δεδομένων είναι εσφαλμένα (όπως επανειλημμένως διαπιστώθηκε πως συμβαίνει στις δηλώσεις ακινήτων για τον υπολογισμό του ΕΤΑΚ και του ΦΜΑΠ) ή αν πχ ο ιδιοκτήτης του σπιτιού ή ο εργοδότης δηλώνει διαφορετικά ποσά από τον ενοικιαστή ή τον υπάλληλο αντίστοιχα, τότε και ο φορολογούμενος θα πρέπει να τρέξει να καταθέσει ξανά τη δήλωση.

 
Συγκεκριμένα, σε εγκύκλιο που εξέδωσε, το υπουργείο Οικονομικών ορίζει ότι «σε περίπτωση που κατά την ηλεκτρονική υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος διαπιστωθεί ότι δεν είναι δυνατή η συσχέτιση των δηλωθέντων στοιχείων με άλλα σχετικά στοιχεία του φορολογούμενου, δεν ολοκληρώνεται άμεσα η διαδικασία εκκαθάρισης της δήλωσης.

Στις περιπτώσεις που στη συνέχεια καταστεί δυνατή η συσχέτιση των στοιχείων, θα ολοκληρωθεί η διαδικασία εκκαθάρισης και το εκκαθαριστικό σημείωμα της ηλεκτρονικά υποβληθείσας δήλωσης θα σταλεί στον φορολογούμενο. Σε διαφορετική περίπτωση, η ηλεκτρονικά υποβληθείσα δήλωση δεν παράγει έννομα αποτελέσματα και οι ενδιαφερόμενοι ενημερώνονται έγκαιρα -με παράλληλη αποστολή σχετικών καταστάσεων στη ΔΟΥ- προκειμένου να υποβάλουν τη δήλωσή τους στην αρμόδια ΔΟΥ».

 
 
 

Tags: TAXISNET


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. ΟΠΕΚΕΠΕ Ενιαία ενίσχυση 2017: Τι ισχύει για τους κωδικούς TAXIS-NET ΟΠΕΚΕΠΕ Ενιαία ενίσχυση 2017: Τι ισχύει για τους κωδικούς TAXIS-NET
  2. TAXISnet: Μη διαθέσιμες υπηρεσίες μεταξύ 16.30 – 21.00 TAXISnet: Μη διαθέσιμες υπηρεσίες μεταξύ 16.30 – 21.00
  3. TAXISnet: Μη διαθέσιμες ορισμένες υπηρεσίες μέχρι τις 21.30 TAXISnet: Μη διαθέσιμες ορισμένες υπηρεσίες μέχρι τις 21.30
  4. Τέλη κυκλοφορίας 2017 - Εκτύπωση στο gsis.gr [pics] Τέλη κυκλοφορίας 2017 - Εκτύπωση στο gsis.gr [pics]
  5. Tέλη κυκλοφορίας και κατάθεση πινακίδων έως τις 9 Ιανουαρίου Tέλη κυκλοφορίας και κατάθεση πινακίδων έως τις 9 Ιανουαρίου
  6. Παράταση Τελών Κυκλοφορίας 2017: Στο gsis.gr έως 9 Ιανουαρίου Παράταση Τελών Κυκλοφορίας 2017: Στο gsis.gr έως 9 Ιανουαρίου
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook