Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Θα αλωνίσουν και σήμερα οι οδηγοί ταξί στη χώρα ανενόχλητοι

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Την κατάσταση στα χέρια τους αποφάσισαν να πάρουν οι τουριστικοί πράκτορες και οι ξενοδόχοι, απευθύνοντας δραματική έκκληση σε εισαγγελικές αρχές και κυβέρνηση θα βάλουν τέλος στην ασυδοσία των ταξιτζήδες.

Αφού εδώ και πέντε μέρες, από την ημέρα που οι ιδιοκτήτες ταξί αποφάσισαν να κατέβουν σε απεργία κλείνοντας δρόμους, λιμάνια, αεροδρόμια, Εθνικές οδούς σπάζοντας τα νεύρα πολιτών και τουριστών και τον τουρισμό σε αδιέξοδο, η Πολιτεία δεν έχει κάνει ΤΙΠΟΤΑ, αποφάσισαν τουριστικοί πράκτορες και ξενοδόχοι να ενωθούν και να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους.

Μπορεί η προϊσταμένη της Εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών, Ελένη Ράικου, να έχει από την πρώτη μέρα δώσει εντολή ακόμη και για κατάσχεση των ταξί που παρακωλύουν την κυκλοφορία, αλλά μέχρι στιγμής, σε όλη τη χώρα έχουν σχηματιστεί συνολικά 33 δικογραφίες για τα μπλόκα που έχουν γίνει. Από αυτές, οι 10 αφορούν σε αποκλεισμούς δρόμων στην Αθήνα.

Έτσι, την Παρασκευή ο ΣΕΤΕ απευθύνθηκε στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε ζητώντας την ενεργοποίηση των εισαγγελικών και αστυνομικών αρχών (στις οποίες καταλογίζει αδράνεια και ανοχή), προκειμένου να δοθεί μια λύση στον Γολγοθά των τελευταίων ημερών.

Ο Σύνδεσμος παρακαλεί τον κ. Τέντε να δώσει τις κατάλληλες οδηγίες και εντολές για να μην επαναληφθούν φαινόμενα αποκλεισμού οδών, λιμανιών και αεροδρομίων, προειδοποιώντας πως προτίθεται να κινήσει «κάθε νόμιμη διαδικασία κατά παντός υπευθύνου, συμπεριλαμβανομένων όσων παραλείπουν να εκπληρώσουν τα νόμιμα καθήκοντά τους», κατηγορώντας πως εισαγγελικές και αστυνομικές αρχές πως με τη στάση τους αγγίζουν τα όρια παράβασης καθήκοντος.

Την ίδια ώρα, το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας, με επιστολή του στον υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλο Γερουλάνο ζητά τη σύγκληση διυπουργικής επιτροπής διαχείρισης κρίσης ώστε «να υπάρξει συντονισμένη δράση στο πρόβλημα της απεργίας των ιδιοκτητών ταξί».

Τη λήψη αναγκαίων μέτρων και εφαρμογή του νόμου ζητεί με επιστολή του προς τους υπουργούς, Προστασίας του Πολίτη, Ανταγωνιστικότητας Ανάπτυξης και Ναυτιλίας και Πολιτισμού και Τουρισμού και ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας.

Ο ΣΕΕΝ αναφέρει ότι ήδη πολλές εταιρείες κρουαζιέρας αναγκάστηκαν να ακυρώσουν προγράμματα προσεγγίσεως των πλοίων τους στον Πειραιά, αλλά και σε άλλα λιμάνια. Προσθέτει, μάλιστα, ότι πολλές εταιρείες βρίσκονται πολύ κοντά στο να αποφασίσουν τη ματαίωση μελλοντικών προσεγγίσεων σε ελληνικά λιμάνια, κατάσταση που θα μπορούσε να έχει μεγάλη και άγνωστη χρονική διάρκεια και όχι μόνο για τη φετινή τουριστική περίοδο!

Δεν «έδεσαν» στο Ηράκλειο δυο κρουαζιερόπλοια!

Πρόκειται για κρουαζιερόπλοια της εταιρείας Louis, Magesty και Cristal, με 2.500 επιβάτες, τα οποία ακύρωσαν προγραμματισμένη άφιξη στο Ηράκλειο καθώς οι ιδιοκτήτες των ταξί είχαν αποκλείσει το λιμάνι και εμπόδιζαν τη διέλευση των πούλμαν για να παραλάβουν τους τουρίστες.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της εταιρείας Louis, Γ. Κουμπενά, οι επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων δεν κατάφεραν να πραγματοποιήσουν τις προγραμματισμένες επισκέψεις στους αρχαιολογικούς χώρους και η εταιρεία είναι υποχρεωμένη να τους αποζημιώσει. Μάλιστα, η εταιρεία ήδη έβγαλε από το πρόγραμμά της το Ηράκλειο της Κρήτης.

Παράγοντες του κλάδου τονίζουν ότι μόνο σε μια ημέρα, 12.000 και πλέον επιβάτες δεν μπόρεσαν να επισκεφτούν εγχώριους προορισμούς.

Και ενώ ο τουρισμός της χώρας “αιμοραγεί” κάθε μέρα και περισσότερο από τις κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών ταξί, εκείνοι επιμένουν να κλείνουν δρόμους, λιμάνια, αεροδρόμια. Την Πέμπτη, αλώνιζαν ελεύθεροι, κόβοντας τη χώρα στη μέση με τον αποκλεισμό των Τεμπών, ενώ έκλεισαν και αρκετή ώρα τις εισόδους της Θεσσαλονίκης!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ηράκλειο: Ακυρώθηκε ακόμα μία άφιξη κρουαζιερόπλοιου με 2.000 επιβάτες!


Ρόδος:Έκκληση των ξενοδόχων στους ταξιτζήδες για τους τουρίστες

Όμηροι κυβέρνησης και ταξιτζήδων πολίτες και τουρίστες – Νέα μπλόκα «μαχαιριά» στον τουρισμό

Ούτε βήμα πίσω οι ταξιτζήδες – “Θα τους σπάσουμε τα νεύρα” απειλούν

Έκλεισε το… ραντεβού για το ΚΤΕ Μεταφορών για τα ταξί

Ταξιτζήδες επιτέθηκαν σε λεωφορείο με τουρίστες

Νέα ανταρσία στο ΠΑΣΟΚ – 21 βουλευτές ζητούν άμεση σύγκληση του ΚΤΕ Μεταφορών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΩΣ ΕΝΑ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΟ ΜΕ 4.500 ΔΕΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΤΑΞΙ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε