Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Θα αποκτήσουν στολές που δεν “μπάζουν” οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ!

Το δημοσίευμα του Νewsit την Παρασκευή στις 11 του μήνα, για την ακαταλληλότητα των νέων στολών της ΔΙΑΣ και των υπόλοιπων πλην της ομάδας ΔΕΛΤΑ μοτοσικλετιστών της Αστυνομίας, ενεργοποίησε τα αντανακλαστικά της ηγεσίας.

Προχώρησαν στη σύσταση ειδικής επιτροπής για τη μελέτη και σύνταξη υψηλής αντοχής και προστασίας προδιαγραφών όχι μόνο για τα μπουφάν, αλλά και για τα αλεξίσφαιρα γιλέκα με τα οποία εφοδιάζονται οι αστυνομικοί.

Το θέμα που ανέδειξε το newsit και η καταγγελία του προέδρου του Σωματείου ειδικών Φρουρών, Βασίλη Ντούμα, ο οποίος άφησε αιχμές ακόμη και για υποψία σκανδάλου στην προμήθεια των στολών που “μπάζουν” νερά στις πρώτες σταγόνες βροχής και είναι χαμηλότερου κόστους από αυτές που φορούν οι διανομείς έτοιμου φαγητού, προκάλεσε αναταραχή στην ηγεσία του Σώματος που αποφάσισε να γίνει στο συντομότερο δυνατό χρόνο αντικατάσταση των ακατάλληλων στολών.

Για το συγκεκριμένο λόγο συνέστησε την επιτροπή, στην οποία συμμετέχουν και επιστημονικοί συνεργάτες της Αστυνομίας, ώστε να καθοριστούν με βάση τα σύγχρονα δεδομένα, υψηλών στάνταρ προδιαγραφές ασφάλειας για την προμήθεια στολών για μοτοσικλετιστές αλλά και γιλέκων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι αυτά που χρησιμοποιούν οι αστυνομικοί εκτός από βαριά και δύσχρηστα είναι και ακατάλληλα να προσφέρουν οποιασδήποτε μορφής θωράκιση στο σώμα, καθώς τα περισσότερα έχουν διανύσει προ πολλού την αναγραφόμενη ημερομηνία λήξης, είτε έχουν καταστεί απρόσφορα για προστασία εξαιτίας της πολυετούς κακής χρήσης τους.

Όπως λέγεται για τα γιλέκα τα οποία θα προοριστούν να διατεθούν σε πρώτη φάση σε υψηλής επικινδυνότητας επιχειρησιακές υπηρεσίες και μονάδες της ΕΛΑΣ, μέσα στις προϋποθέσεις αναμένεται να μπει για πρώτη φορά η απορρόφηση εκτός της κινητικής ενέργειας και της θερμικής.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε