Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ Λιακάδα 16 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Θα δώσουν σχεδόν 2,5 δις για την απασχόληση

Θα δώσουν σχεδόν 2,5 δις για την απασχόληση
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 19.10.2010 | 10:39
Πρώτη δημοσίευση: 19.10.2010 | 10:39

Σύσκεψη θα γίνει σήμερα το μεσημέρι υπο τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, με τη συμμετοχή κοινωνικών εταίρων  και αρμοδίων υπουργών.

'Οπως είπε χθες ο πρωθυπουργός θα τεθεί επί τάπητος το «ευρύ οπλοστάσιο μέτρων» που έχει σχεδιάσει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της κρίσης στην απασχόληση, και θα αναληφθούν αμοιβαίες δεσμεύσεις.

Η υπουργός Εργασίας Λούκα Κατσέλη δήλωσε ότι πρόκειται για 17 προγράμματα στήριξης, συνολικού ύψους 2,3 δισ. ευρώ, τα οποία θα προέλθουν από τον ΟΑΕΔ και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Τα προγράμματα  αυτά θα αφορούν στην ενίσχυση επιχειρήσεων για τη δημιουργία 200.000 νέων θέσεων εργασίας υπό τον όρο ότι οι ίδιες επιχειρήσεις θα διατηρήσουν  άλλες 200.000 θέσεις εργασίας, δηλαδή αφορά  σε 400.000 εργαζόμενους.

Το σύνολο των εργαζομένων  που θα ενταχθούν στα προγράμματα  αυτά ανέρχεται σε 660.000, καθώς θα αφορά ανθρώπους για ένταξη ή  επανένταξη στην εργασία, άτομα με ειδικές  ανάγκες, ειδικές ρυθμίσεις για  τις γυναίκες, τους νέους κλπ.

Στη σύσκεψη στις 12 το μεσημέρι, θα συμμετέχουν οι πρόεδροι  της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής Ελλάδας (ΟΚΕ), Χρήστος Πολυζωγόπουλος, της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ), Γιάννης Παναγόπουλος, της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), Δημήτρης Ασημακόπουλος, του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), Δημήτρης Δασκαλόπουλος, της Εθνικής Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), Βασίλης Κορκίδης και του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), Νίκος Αγγελόπουλος.

Tags: ΟΑΕΔ


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. ΟΑΕΔ: Τι ισχύει στο νέο πρόγραµµα για 10.000 προσλήψεις ΟΑΕΔ: Τι ισχύει στο νέο πρόγραµµα για 10.000 προσλήψεις
  2. ΟΑΕΔ: Αναρτήθηκαν οι πίνακες για 24.251 θέσεις εργασίας ΟΑΕΔ: Αναρτήθηκαν οι πίνακες για 24.251 θέσεις εργασίας
  3. ΟΑΕΔ - Κοινωνικός Τουρισμός 2017: Λήγει σήμερα η προθεσμία για ενστάσεις ΟΑΕΔ - Κοινωνικός Τουρισμός 2017: Λήγει σήμερα η προθεσμία για ενστάσεις
  4. ΟΑΕΔ - Πρόγραμμα προσλήψεων: Από Δευτέρα 27 Μαρτίου οι αιτήσεις ΟΑΕΔ - Πρόγραμμα προσλήψεων: Από Δευτέρα 27 Μαρτίου οι αιτήσεις
  5. ΟΑΕΔ - Κοινωνικός Τουρισμός 2017: Αναρτήθηκαν οι πίνακες ΟΑΕΔ - Κοινωνικός Τουρισμός 2017: Αναρτήθηκαν οι πίνακες
  6. ΟΑΕΔ: Τι ισχύει για τους άνεργους που συμμετέχουν σε προγράμματα κατάρτισης ΟΑΕΔ: Τι ισχύει για τους άνεργους που συμμετέχουν σε προγράμματα κατάρτισης
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook