Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Bροχή 19 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

«Θα γίνουμε κι εμείς Έλληνες» φοβούνται οι Γερμανοί εργάτες!

«Θα γίνουμε κι εμείς Έλληνες» φοβούνται οι Γερμανοί εργάτες!
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 20.02.2012 | 16:13
Πρώτη δημοσίευση: 20.02.2012 | 16:05

«Αλλάξτε πολιτική στην Ελλάδα» ζητά από την τρόικα η Συνομοσπονδία Γερμανικών Συνδικάτων (DGB), που βλέπει πως... έρχεται η σειρά της!

«Η οικονομική και κοινωνική κατάσταση στην Ελλάδα μοιάζει με πυριτιδαποθήκη και ταυτόχρονα αποδεικνύει την αποτυχία της διαχείρισης της κρίσης υπό την ηγεσία της καγκελαρίου Μέρκελ και του Γάλλου προέδρου Σαρκοζί» αναφέρει σε δήλωσή του ο Κλάους Ματέκι, μέλος του προεδρείου της DGB και καλεί την τρόικα να επανεξετάσει την πολιτική της στην Ελλάδα, ώστε να συμπεριλάβει και τη διάσταση της προώθησης των επενδύσεων και του εκσυγχρονισμού.

«Μολονότι, τα “όργια” λιτότητας προκαλούν βαθιά κοινωνική αναστάτωση, η τρόικα, προκειμένου να δώσει το πράσινο φως για το νέο πακέτο βοήθειας, απαιτεί ακόμα πιο δραστικές περικοπές μισθών, συντάξεων και κοινωνικών παροχών καθώς και απολύσεις για 150.000 δημόσιους υπαλλήλους», αναφέρει ο Ματέκι.

Επισημαίνει ακόμη, ότι «η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων στον ιδιωτικό τομέα συνιστά μετωπική επίθεση ενάντια στην αυτονομία των συλλογικών διαπραγματεύσεων και στην ίδια τη Γερμανία».

«Οι πρόσθετες περικοπές είναι απαράδεκτες και για τη χώρα και τους ανθρώπους. Η Ελλάδα χρειάζεται ένα Σχέδιο Μάρσαλ - μια διευρυμένη πρωτοβουλία προώθησης επενδύσεων και σχεδίων εκσυγχρονισμού. Μόνον έτσι θα μπορέσει αυτή η χώρα να βγει από την κρίση και δεν θα ταπεινώνεται πλέον στις Συναντήσεις Κορυφής για την κρίση. Π

ρόκειται για μια χώρα της Ευρώπης με μεγάλο πολιτισμό και δεν αξίζει στους Έλληνες τέτοια μεταχείριση. Κυρίως η Γερμανία θα έπρεπε να έχει επίγνωση της ιδιαίτερης ευθύνης που φέρει», καταλήγει.

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κι όμως οι Γερμανοί "βλέπουν" 8% ανάπτυξη στην Ελλάδα!

Αντάρτικο κατά του Γαλλογερμανικού άξονα από 7-8 χώρες!   Διαδώστε αυτό το άρθρο