Ειδήσεις ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΟ CASSINI· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ 16 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Θα γίνουν μικροαλλαγές στο νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ

Θα γίνουν μικροαλλαγές στο νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 17.07.2012 | 18:20

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνάντηση θα επαναληφθεί, ενδεχομένως και την ερχόμενη εβδομάδα, προκειμένου να συζητηθεί εκτενώς η εφαρμογή του νόμου για τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ και, κυρίως, οι τυχόν βελτιώσεις του.

Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση του υπουργού Παιδείας, Θρησκευμάτων Πολιτισμού και Αθλητισμού Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, με τους εκπροσώπους των καθηγητών πανεπιστημίου (ΠΟΣΔΕΠ) και ΤΕΙ (ΟΣΕΠ ΤΕΙ), καθώς και της Ένωσης Ελλήνων Ερευνητών (ΕΕΕ). Η συνάντηση, που έγινε στο υπουργείο Παιδείας, διήρκεσε περισσότερο από μιάμιση ώρα και οι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών και των ερευνητών έθεσαν όλα τα ζητήματα, με κορυφαίο αυτό που σχετίζεται με την λειτουργία των ΑΕΙ και την εφαρμογή του νόμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες από καθηγητές, ο Κ. Αρβανιτόπουλος φάνηκε να στηρίζει το κοινό αίτημα για την ανάγκη επαναφοράς της Γενικής Γραμματείας Έρευνας στον φυσικό της χώρο, στο υπουργείο Παιδείας, όπως γίνεται σε όλα τα ευρωπαϊκά κράτη. Ωστόσο τόνισε ότι η επίλυση του θέματος δεν εξαρτάται από τον ίδιο. Συγχρόνως, στηρίζει το αίτημα για μη περικοπή του μισθολογίου.

Πάντως, ο υπουργός τόνισε στους εκπαιδευτικούς της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ότι τα Ιδρύματα πρέπει να λειτουργήσουν κανονικά τον Σεπτέμβριο και επισήμανε την ανάγκη παρεμβάσεων στον νόμο, προς την κατεύθυνση, όμως, της καλύτερης εφαρμογής του.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο