Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 33 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

"Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να προστατεύσουμε τον καταναλωτή", στο Νewsit ο υφυπ. Ανάπτυξης, Ν.Ρόβλιας

Ισμήνη Λέντζου | lentzou@newsit.gr
`Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να προστατεύσουμε τον καταναλωτή`, στο Νewsit ο υφυπ. Ανάπτυξης, Ν.Ρόβλιας
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 04.03.2011 | 15:05
Πρώτη δημοσίευση: 04.03.2011 | 15:05

Σαρωτικούς ελέγχους στην αγορά για την πατάξη φαινομένων κερδοσκοπίας στην τιμή της βενζίνης και του Σαρακοστιανού τραπεζιού καθόλη τη διάρκεια του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας, εξήγγειλε μέσω του newsit ο υφυπουργός Ανάπτυξης Ντίνος Ρόβλιας.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης Ντίνος Ρόβλιας σχολιάζοντας το ράλι ανόδου στις τιμές των καυσίμων δήλωσε "πως η αύξηση οφείλεται στις διενθείς τιμές οι οποιές διαμορφώνονται χρηματιστηριακά και επηρεάζονται απο την ισοτιμία
ευρώ - δολαρίου. Το υπουργείο δεν μπορεί να παρέμβει στις διεθνείς τιμές μπορεί όμως να παρέμβει στην εσωτερική αγορά εάν παρουσιαστούν φαινομενα κερδοσκοπίας. Από τις καθημερινές τιμοληψίες διαπιστώνουμε ότι τα πρατήρια υγρών καυσίμων και οι εταιρείες εμπορίας συμπιέζουν το ποσοστό κέρδους αυτή την εποχή. Η τιμή της βενζίνης ειναι 60% φόροι, 34% τιμή διυλιστηρίου και το υπόλοιπο 6% περιθώριο κέρδους των εταιρειών που εμπορεύονται και πωλούν τα καύσιμα.
Όλο το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας όπως και κάθε μέρα θα γινονται συνεχείς και σαρωτικοί έλεγχοι για να  διαπιστώσουμε ότι οι τιμές δεν ξεφεύγουν αδικαιολογητα, ότι δηλαδή δεν θα έχουμε φαινόμενα κερδοσκοπίας τόσο στην τιμή πώλησης της βενζίνης, όσο και στις τιμές των προϊόντων του Σαρακοστιανού τραπεζιού".

Για το θέμα της σύλληψης πρατηριούχου με πειραγμένες αντλίες ο κύριος Ρόβλιας ξεκαθάρισε "Δεν θα ανεχθούμε φαινομενα πρατηριούχων που αποπειρώνται να κλέψουν καταναλωτές. Σας θυμίζω πως ο πρατηριούχος που συνελήφθη με πειραγμένες αντλίες παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα και του αφαιρέσαμε οριστικά την άδεια λειτουργίας. Το υπουργείο εγγυάται τον έλεγχο και την νομιμότητα της αγοράς".

Ακούστε τι είπε στο newsit o υφυπουργός Ανάπτυξης, Ντίνος Ρόβλιας.


Ισμήνη Λέντζου


   Διαδώστε αυτό το άρθρο