Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΕΝΦΙΑ· ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2017 Λιακάδα 21 Αθήνα Αναλυτικά

Θα νομιμοποιήσουν τα αυθαίρετα για 40 χρόνια

Θα νομιμοποιήσουν τα αυθαίρετα για 40 χρόνια
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 20.05.2011 | 08:53
Πρώτη δημοσίευση: 20.05.2011 | 08:53

Ελπίζουν ότι θα πάρουν 2 έως 4 δις ευρώ από την ρύθμιση που θα είναι αρκετά αυστηρή για να φοβίσουν τους ιδιοκτήτες.

Από 2 έως 4 δισ. ευρώ εκτιμούν στελέχη του οικονοµικού επιτελείου ότι µπορούν να αντλήσουν ως έσοδα από τη ρύθµιση των αυθαιρέτων, στο πλαίσιο του Μεσοπρόθεσµου Προγράµµατος.
 
Σύµφωνα µε πληροφορίες της εφημερίδας “Τα Νέα”, το σενάριο που επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονοµικών προβλέπει ότι η ρύθµιση θα είναι αρκετά αυστηρή, ώστε να φοβηθούν οι ιδιοκτήτες ότι αν δεν πληρώσουν θα απειληθούν τα αυθαίρετα µε κατεδάφιση, αλλά και αρκετά καθησυχαστική για όσους πληρώσουν, αφού αυτά δεν θα κινδυνεύσουν µε κατεδάφιση για πολύ καιρό.

Συγκεκριµένα εξετάζεται να ισχύσει το χρονικό διάστηµα των 40 ετών. Με αυτές τις προβλέψεις, εκτιµάται ότι τα έσοδα µπορούν να ξεπεράσουν κατά πολύ αυτά των ηµιυπαίθριων, που υπολογίζεται ότι θα διαµορφωθούν σε 1-1,5 δισ. ευρώ. Στην αύξηση των εσόδων, εξάλλου, εκτιµάται ότι µπορεί να συµβάλει και η «κόκκινη γραµµή» που θα µπει, για τη µη νοµιµοποίηση αυθαιρέτων από τώρα και στο εξής.
 
Στις προθέσεις του οικονοµικού επιτελείου είναι να διαφοροποιείται το ύψος του προστίµου ανάλογα µε την περιοχή όπου βρίσκεται το αυθαίρετο.
 
Σε κλίµα έντασης γίνονται, σύµφωνα µε πληροφορίες, οι διαπραγµατεύσεις για το Μεσοπρόθεσµο Πρόγραµµα, καθώς οι εκπρόσωποι της τρόικας εµφανίζονται να µην έχουν πεισθεί ότι τα προβλεπόµενα µέτρα θα φέρουν το επιδιωκόµενο αποτέλεσµα στο έλλειµµα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει πέσει στο τραπέζι και πρόταση για δηµιουργία αποθεµατικού 3 δισ. ευρώ πέραν των 26 του προγράµµατος.
 
Σχετικά µε το νοµοσχέδιο, υπάρχουν πληροφορίες – οι οποίες όµως δεν έχουν επιβεβαιωθεί – ότι θα αποτελείται από ένα µόνο άρθρο.


    Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Καιρός 28 Οκτωβρίου: Με τι καιρό θα γίνει η παρέλαση Καιρός 28 Οκτωβρίου: Με τι καιρό θα γίνει η παρέλαση
  2. Καιρός: Μικρό... καλοκαιράκι Καιρός: Μικρό... καλοκαιράκι
  3. Καιρός: Που και πότε θα χιονίσει Καιρός: Που και πότε θα χιονίσει
  4. Καιρός: Βροχές παντού Καιρός: Βροχές παντού
  5. Κακοκαιρία: Η επόμενη μέρα στη Δυτική Ελλάδα – Λάσπη, απόγνωση και ανυπολόγιστη καταστροφή [pics, vid] Κακοκαιρία: Η επόμενη μέρα στη Δυτική Ελλάδα – Λάσπη, απόγνωση και ανυπολόγιστη καταστροφή [pics, vid]
  6. Καιρός: Βελτίωση με... βροχερές παρενθέσεις! Αναλυτική πρόγνωση Καιρός: Βελτίωση με... βροχερές παρενθέσεις! Αναλυτική πρόγνωση
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook