Τρίτη, 16 Απρ.
19oC Αθήνα

Θα πέσουν κι άλλο οι τιμές των ακινήτων

(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)
(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)

Διόγκωση του αποθέματος απούλητων κατοικιών και σταδιακή…

μείωση των τιμών προβλέπει για την επόμενη διετία, η εξαμηνιαία έκθεση για την αγορά ακινήτων του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθηνών.

Στην έρευνα αποτυπώνεται πως οι τιμές παραμένουν υπερεκτιμημένες μεταξύ 10% και 30% σε σχέση με τα θεμελιώδη μεγέθη της ελληνικής οικονομίας.

Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο προβλέπει ότι η κτηματαγορά θα χρειαστεί τουλάχιστον δύο χρόνια μέχρι να ανακάμψει. Κι αυτό, διότι όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, η συρρίκνωση του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών που αναμένεται να φέρουν τα μέτρα εξυγίανσης της ελληνικής οικονομίας, θα έχει σαν αποτέλεσμα την κατακόρυφη μείωση των πωλήσεων νέων σπιτιών τουλάχιστον μέχρι το 2012.

Τα «χρυσά χρόνια» για την ελληνική κτηματαγορά έχουν περάσει, αναφέρεται στην έρευνα που εντοπίζει την αιτία για τη διάρκεια της κρίσης και στο γεγονός ότι η κτηματαγορά κινείται από τις τράπεζες που έχουν ωστόσο περιορίσει δραματικά τις χρηματοδοτήσεις τους: από 35% που ήταν προ 5ετίας ο ρυθμός αύξησης των στεγαστικών δανείων, πέρσι έφτασε μόλις στο 4%.

Σε ό,τι αφορά τις αποδόσεις των επενδύσεων σε ακίνητα, η έρευνα καταγράφει ότι η καθαρή απόδοση του ακινήτου είναι μικρότερη από το επιτόκιο προθεσμιακού λογαριασμού !

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ 

ΘΕΜΑ NEWSIT: Κάθετη πτώση στις τιμές ακινήτων

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε