Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 25 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Θα πληρώσουμε 400.000 ευρώ για αναμνηστικό κέρμα των 2 ευρώ!

Θα πληρώσουμε 400.000 ευρώ για αναμνηστικό κέρμα των 2 ευρώ!
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 11.09.2011 | 19:02
Πρώτη δημοσίευση: 11.09.2011 | 18:58

Την ώρα που ανακοινώνονται συνεχώς νέα μέτρα εις βάρος των ελληνικών νοικοκυριών, το ελληνικό κράτος θα δαπανήσει υπέρογκο ποσό για να κόψει αναμηνιστικά κέρματα.

O κρατικός προϋπολογισμός θα επιβαρυνθεί με 400.000 ευρώ από την κυκλοφορία των νέων αναμνηστικών μεταλλικών κερμάτων των 2 ευρώ τα οποία θα τεθούν σε κυκλοφορία με αφορμή τον εορτασμό για τα 10 χρόνια απο τότε που πρωτοκυκλοφόρησε το νόμισμα.

Η κυκλοφορία των νέων αναμνηστικών κερμάτων προβλέπεται από σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος το οποίο κατατέθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία.

Ειδικότερα, τα νέα αναμνηστικά νομίσματα των δύο ευρώ θα κοπούν σε ποσότητα ενός εκατομμυρίου με διαφορετική παράσταση από τα κυκλοφορούντα κέρματα της αξίας αυτής.

Ακόμη, περιμετρικά στο δακτύλιο του νέου κέρματος θα υπάρχουν τα 12 αστέρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στον πυρήνα του θα υπάρχει μια πολυσύνθετη παράσταση με κεντρικό άξονα τη Γη.

Η παράσταση αυτή συμβολίζει τον τρόπο κατά τον οποίο το ευρώ έχει "καταστεί ένας παγκόσμιος παίκτης κατά την τελευταία δεκαετία και τη σημασία του για τις ζωές των κοινών ανθρώπων". Στην παράσταση αυτή απεικονίζονται άνθρωποι (κόσμος), πλοίο (εμπόριο), εργοστάσιο (βιομηχανία) και αιολικοί σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής (ενέργεια)".

Τέλος, περιμετρικά και στο κέντρο θα αναγράφεται: "Ελληνική Δημοκρατία" και τα έτη 2002 - 2012.   Διαδώστε αυτό το άρθρο