Τετάρτη, 24 Απρ.
22oC Αθήνα

Θα σταματήσει η αστυνομία τα τρακτέρ; “Κανείς δεν ξέρει, είναι παιδιά αγροτών”

Θα σταματήσει η αστυνομία τα τρακτέρ; “Κανείς δεν ξέρει, είναι παιδιά αγροτών”

Η κυβέρνηση μέσω της Όλγας Γεροβασίλη να έστειλε σαφές μήνυμα στην Τροχαία να… σταματήσει την “κάθοδο” των τρακτέρ στην Αθήνα λίγες ώρες αφού ο αντιπρόεδρος της ΠΟΑΣΥ Σταύρος Μπαλάσκας εμφανίστηκε… αβέβαιος για το αν οι αστυνομικοί θα πειθαρχήσουν.

«Το 20% των ανδρών που υπηρετούν στα ΜΑΤ είναι παιδιά αγροτών. Είναι παιδιά ηλικίας από 19 έως 27 ετών και κανείς δεν γνωρίζει πώς θα αντιδράσουν σε περίπτωση που τους δοθεί η διαταγή να σταματήσουν τους αγρότες» δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο αντιπρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, αναφερόμενος στο πως θα αντιδράσουν οι αστυνομικοί όταν την Παρασκευή οι αγρότες θα επιχειρήσουν να έρθουν στην Αθήνα με τα τρακτέρ τους.

«Είναι πρόβλημα για τους αστυνομικούς να βρεθούν αντιμέτωποι με λαϊκές μάζες, οι οποίες έχουν δίκιο» είπε ο Στ. Μπαλάφας, σημειώνοντας πως «είναι άγνωστο αν θα πειθαρχήσουν πολλοί αστυνομικοί στην εντολή της Παρασκευής».

Υπενθύμισε δε πως «σε παλιότερες κινητοποιήσεις των αγροτών, όταν η τότε κυβέρνηση φοβήθηκε πως τα ΜΑΤ θα πετάξουν κάτω τα γκλομπ και τις ασπίδες, αποφασίστηκε να ξεφουσκώσουν τα λάστιχα των τρακτέρ».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε