Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Θα τίναζαν στον αέρα το κέντρο της Αθήνας!

ΦΩΤΟ NEWSIT
ΦΩΤΟ NEWSIT
– Ήθελαν να δολοφονήσουν οικονομικό παράγοντα
– Μελλοντικός τους στόχος ήταν και ο πρωθυπουργός
– Πληροφορία NewsIt : Δεν προέρχονται από απαγωγές τα χρήματα των τρομοκρατών.
Ένα σχεδιάγραμμα των δρόμων γύρω απ’ την Αρχιεπισκοπή στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας και ειδικά ένα σημείο “μαρκαρισμένο” με κόκκινο χρώμα  οδηγεί τους αστυνομικούς στο συμπέρασμα πως οι τρομοκράτες του “Επαναστατικού Αγώνα” ήθελαν να προκαλέσουν ένα εντυπωσιακό χτύπημα στην καρδιά της πρωτεύουσας.

Το σημείο με την κόκκινη ένδειξη ίσως ήταν το σημείο όπου οι τρομοκράτες ήθελαν να τοποθετήσουν κάποιο παγιδευμένο αυτοκίνητο για να πλήξουν οικονομικό παράγοντα της χώρας την ώρα που θα διερχόταν με το αυτοκίνητό του.

“Θα σκότωναν αστυνομικούς στην Πανόρμου ως “Σέχτα”, και οικονομικό στόχο στο κέντρο ως “Αγώνας” εκτιμούν υψηλόβαθμα στελέχη του αντιτρομοκρατικού επιτελείου.

Επτά κλειδιά… ξεκλειδώνουν τον “Ε.Α.”
Οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι τα κλειδιά που βρέθηκαν τόσο στην κατοχή του Λάμπρου Φούντα που έπεσε νεκρός στη συμπλοκή της Δάφνης όσο και των έξι συλληφθέντων “ξεκλειδώνουν” το κουβάρι της δράσης τους σε συγκεκριμένα χτυπήματα.
Τι λένε οι αστυνομικοί: 

Από τα 7 κλειδιά που βρέθηκαν στο σπίτι του Λάμπρου Φούντα στους Αμπελοκήπους, τα 4 από αυτά ανοίγουν τα σπίτια που χρησιμοποιούσε η οργάνωση, τα δύο στον ίδιο όροφο της οδού Μηδείας στην Κυψέλη, της οδού Σαράντογλου στη Ν. Φιλαδέλφεια και της οδού Λυκούργου στη Ν. Ιωνία. Τα δύο κλειδιά ήταν δικά του και ένα παραμένει ακόμη… “ορφανό”.
Υπήρχαν και κοινά κλειδιά ανάμεσα σε μέλη της οργάνωσης, δηλαδή τα ίδια είχαν οι Νίκος Μαζιώτης, Κώστας Γουρνάς, Βαγγέλης Σταθόπουλος και Λάμπρος Φούντας.
Το 2ο διαμέρισμα της Κυψέλης το χρησιμοποιούσαν ως “ορμητήριο” ενώ το δεύτερο στον ίδιο όροφο το νοίκιασαν προκειμένου να μην υπάρχει παρείσακτος ένοικος σε αυτό και κινήσουν τις υποψίες του.
Και τα δύο διαμερίσματα τα νοίκιασε ο Γουρνάς με την πλαστή ταυτότητα «Μανδαλώζης». Εκεί εκτιμούν οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, ότι συναντήθηκαν οι δράστες της επίθεσης εναντίον της αστυνομικής διμοιρίας στο Υπουργείο Πολιτισμού, όπου τραυματίστηκε ο νεαρός αστυφύλακας Διαμαντής Μαντζούνης, ενώ εκεί φαίνεται να κατέφυγαν και μετά την επίθεση.
Κάτι αντίστοιχο έγινε στην οδό Λυκούργου στη Ν. Ιωνία πριν και μετά την επίθεση στο Β΄Αστυνομικό Τμήμα Ν. Ιωνίας με ΜΡ5 και χειροβομβίδα. Σύμφωνα με τους ίδιους αξιωματικούς η “ιεραρχία” της οργάνωσης ήταν Μαζιώτης, Γουρνάς, ενώ οι Σταθόπουλος και Λάμπρος Φούντας “εκτελεστικά όργανα”.
Η “γιάφκα” της οργάνωσης
Η γιάφκα οπλισμού-ταυτότητα της οργάνωσης οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι είναι μονοκατοικία με υπόγειο γκαράζ, “αριστερά και κάτω” από την Πλ. Ν. Φιλαδελφείας.
Οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι έχει νοικιαστεί από τον Γουρνά με την πλαστή ταυτότητα “Γριβοκωστόπουλος” ή από την Παναγιώτα Ρούπα με πλαστή ταυτότητα “Παρασκευοπούλου”.
Γιατί είχε σιγήσει επί 7 μήνες;
Οι αστυνομικοί πιστεύουν πως μετά από το εντυπωσιακό χτύπημα στο Χρηματιστήριο Αθηνών οι τρομοκράτες θέλησαν να… δυναμώσουν τη “Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς” και ταυτόχρονα να συντηρήσουν το “επαναστατικό ταμείο” με τη διάπραξη ληστειών.
Στις σημειώσεις με τα … έσοδα και τα έξοδα εμφανίζονται συνολικά 249.000 ευρώ και οι αστυνομικοί λένε πως είναι η λεία από ληστείες στα Μεσόγεια, τα Νότια Προάστια αλλά ακόμη και από αυτή στο ΜΕΤΡΟ Εθνικής Άμυνας στο κέντρο συλλογής χρημάτων με λεία 250.000 ευρώ. 

Και ο πρωθυπουργός στη λίστα των επόμενων στόχων του Ε.Α.

To NewsIt αποκαλύπτει ποιοί ήταν οι επόμενοι στόχοι του Επαναστατικού Αγώνα και ανάμεσα σε αυτούς ήταν 11 πολιτικοί που προέρχονται κυρίως από το χώρο της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και 9 δημοσιογράφοι τόσο της τηλεόρασης όσο και των εφημερίδων. Σύμφωνα με πληροφορίες ανάμεσα στους πολιτίκούς ήταν ο Θ.Ρουσόπουλος, ο Γ.Βουλγαράκης και ο Χρ.Μαρκογιαννάκης. 

Στη λίστα θανάτου που περιλαμβάνεται στο ψηφιακό αρχείο του «Επαναστατικού Αγώνα» υπάρχει ακόμη και το όνομα του Γιώργου Παπανδρέου. Ο Πρωθυπουργός, δηλαδή, ήταν μελλοντικός στόχος των μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης, αν και τα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνει είναι ιδιαίτερα σημαντικά.

Μάλιστα επειδή οι περισσότεροι από αυτούς τους «μεγάλους» στόχους κινούνταν με θωρακισμένα οχήματα, υπήρχαν αποθηκευμένα στοιχεία για το επίπεδο θωράκισης διαφόρων μοντέλων θωρακισμένων αυτοκινήτων, ενδεχομένως για να πλήξουν αυτοκινητοπομπή μεταφοράς τους. Σε άλλο κατάλογο υπήρχαν επωνυμίες και διευθύνσεις 13 εταιριών, όπως λατομείων και άλλων επιχειρήσεων, σε διάφορες περιοχές της χώρας, ενδεχομένως για την προμήθεια ή κλοπή εκρηκτικών υλών κατασκευής βομβών με αντίστοιχο οδηγό κατασκευής.

Μεταξύ όλων των άλλων που βρέθηκαν μέσα στο αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε η οργάνωση ήταν και περίπου 120.000 ευρώ, χρήματα τα οποία σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του NewsIt δεν προέρχονται από απαγωγές. Αυτό μάλιστα έχει τεκμηριωθεί και το πιθανότερο σενάριο είναι αυτά τα χρήματα να βρέθηκαν από ληστείες που πραγματοποιούσαν τα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Η Ελληνική Αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τρεις πλαστές ταυτότητες που βρέθηκαν στο αυτοκίνητο και υπενθύμισε στους πολίτες πως μπορούν να δίνουν οποιαδήποτε πληροφορία στα τηλέφωνα 170, 1014 και 1964. 

Στοιχεία που δένουν την εξάρθρωση του τρομοκρατικού πυρήνα του Επαναστατικού Αγώνα βρέθηκαν στο αυτοκίνητο με αριθμό κυκλοφορίας ΙΝΕ 1629 αυτοκίνητο Lancia Dedra , ιδιοκτησίας του κατηγορουμένου για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατικός Αγώνας», Κωνσταντίνου Γουρνά, το οποίο μεταφέρθηκε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής. 

Στο χώρο αποσκευών του (πορτ-μπαγκάζ) βρέθηκε και κατασχέθηκε σακίδιο πλάτης, το οποίο περιείχε τα ακόλουθα:

Δύο (2) πιστόλια Zastava , των 9 χιλιοστών, με γεμιστήρες άνευ φυσιγγίων
Δύο (2) επιπλέον γεμιστήρες κενούς φυσιγγίων
Εκατόν είκοσι πέντε (125) σφαίρες των 9 χιλιοστών
Δύο (2) σκληρούς δίσκους ηλεκτρονικού υπολογιστή μεγάλης χωρητικότητας
Τρεις (3) φορητούς εξωτερικούς σκληρούς δίσκους ( USB )
Πακέτα χαρτονομισμάτων των 100, 50, 20 ευρώ, συνολικού ποσού 119.240 Ευρώ, του οποίου η προέλευση διερευνάται.

Τα δύο (2) πιστόλια δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε εγκληματικές ενέργειες. Στους σκληρούς δίσκους εντοπίστηκαν αποσπάσματα και πλήρη κείμενα των προκηρύξεων της τρομοκρατικής οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας», καθώς και προσχέδιο προκήρυξης χωρίς ημερομηνία, με γραφολογικές παραμέτρους που παραπέμπουν στον τρόπο κατάρτισης των προκηρύξεων της οργάνωσης. 

Με τις προκηρύξεις αυτές αναλαμβάνεται η ευθύνη των ακόλουθων τρομοκρατικών ενεργειών:

– Διπλή βομβιστική επίθεση στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, στις 05.09.2003
– Βομβιστική επίθεση με αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό σε υποκατάστημα της τράπεζας CITIBANK στη λεωφόρο Κηφισίας στο Νέο Ψυχικό στις 14.03.2004, ο οποίος δεν εξερράγη.
– Τριπλή βομβιστική επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Καλλιθέας, στις 05.05.2004
– Πυροδότηση με ενσύρματο τηλεχειρισμό αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού κατά τη στιγμή διέλευσης αυτοκινητοπομπής οχημάτων της Ελληνικής Αστυνομίας από την αερογέφυρα της Λεωφόρου Πέτρου Ράλλη, στις 29.10.2004
– Βομβιστική επίθεση στο Υπουργείο Απασχόλησης στην οδό Πειραιώς, στις 02.06.2005
– Βομβιστική επίθεση στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, στις 12.12.2005
– Πυροδότηση με ασύρματο τηλεχειρισμό αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού στο Λυκαβηττό, στη διαδρομή κινήσεως του τότε Υπουργού Πολιτισμού, στις 30.05.2006
– Εκτόξευση αντιαρματικού βλήματος κατά του κτιρίου της Πρεσβείας των Η.Π.Α. στην Αθήνα, στις 12.01.2007
– Ένοπλη επίθεση κατά του Β’ Αστυνομικού Τμήματος Νέας Ιωνίας με καλάζνικοφ και χειροβομβίδες, στις 30.04.2007
– Βομβιστική επίθεση κατά των κεντρικών γραφείων της εταιρίας εμπορίας πετρελαιοειδών και χημικών προϊόντων « SHELL » στο Παλαιό Φάληρο, στις 24.10.2008
– Ένοπλη επίθεση με καλάζνικοφ κατά διμοιρίας των ΜΑΤ στο Γουδί, στις 23.12.2008
– Ένοπλη επίθεση κατά Αστυνομικών Διμοιρίας των ΜΑΤ στο Υπουργείο Πολιτισμού, στα Εξάρχεια, στις 05.01.2009 με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό ενός αστυνομικού
– Βομβιστική επίθεση με παγιδευμένο όχημα κατά του κτιρίου των διοικητικών υπηρεσιών της τράπεζας CITIBANK στην Κηφισιά, στις 18.02.2009
– Πυροδότηση με ενσύρματο τηλεχειρισμό αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού στο υποκατάστημα CITIBANK στη Νέα Ιωνία, στις 09.03.2009
– Βομβιστική επίθεση στο υποκατάστημα της τράπεζας EUROBANK στην Αργυρούπολη, στις 12.05.2009
– Βομβιστική επίθεση με παγιδευμένο όχημα κατά του Χρηματιστηρίου Αθηνών, στις 02.09.2009 

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ : Αυτοκίνητο – γιάφκα!

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε