Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Θα “βράζουμε” στους 40 βαθμούς έως την Δευτέρα!

Θα “βράζουμε” στους 40 βαθμούς έως την Δευτέρα!

Ένα ακόμα κύμα καύσωνα προστίθεται στην παρατεταμένη ζέστη αυτού του θερμού καλοκαιριού, από σήμερα Πέμπτη.

Η θερμοκρασία, από νωρίς το πρωί, άρχισε να ανεβαίνει σταδιακά και να αναμένεται να φτάσει αργά το μεσημέρι στους 39 βαθμούς Κελσίου, ενώ εκτιμάται ότι το Σαββατοκύριακο θα «χτυπήσει» κατά τόπους και ίσως να ξεπεράσει τους 40 βαθμούς.

Ωστόσο, οι μετεωρολόγοι εκτιμούν ότι από την Τρίτη, ο υδράργυρος θα πέσει αισθητά σε όλη τη χώρα και θα ξαναγυρίσει στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον διευθυντή του Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ, Αντώνη Λάλο, το κύμα καύσωνα θα διαρκέσει τέσσερεις ημέρες, δηλαδή μέχρι τη Δευτέρα, στη δυτική και βορειοδυτική Ελλάδα, όπου από τις απογευματινές ώρες θα αρχίσει να πέφτει το θερμόμετρο, ενώ στα ανατολικά και νότια, καθώς και στην Αθήνα, θα δροσίσει από την Τρίτη.

Η πιο ζεστή μέρα θα είναι η Κυριακή, μιας και οι άνεμοι θα εξασθενίσουν ακόμα και στο Αιγαίο και η θερμοκρασία θα φτάσει τους 41 βαθμούς. Η υγρασία θα είναι αυξημένη, γι’ αυτό ανεξάρτητα με το τί θα δείξει ο υδράργυρος, η δυσφορία θα είναι ιδιαίτερα μεγάλη στην ηπειρωτική Ελλάδα. Στις παραθαλάσσιες περιοχές η θερμοκρασία θα κυμανθεί 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα.

«Πολλές φορές συμβαίνει να έχουμε υψηλές θερμοκρασίες μέσα στον Αύγουστο, είναι απόλυτα φυσιολογικό για το καλοκαίρι», αναφέρει ο κ. Λάλος και συμπληρώνει ότι «ο Ιούλιος που πέρασε ήταν από τους πιο θερμούς των τελευταίων ετών και από ό,τι φαίνεται το ίδιο θα ισχύσει για και για τον Αύγουστο, αλλά θα πρέπει να περιμένουμε τις στατιστικές στο τέλος του μήνα για να μιλήσουμε με βεβαιότητα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΤΟΥ NEWSIT

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε