Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

“Θα χάσουμε τις περιουσίες μας με τα σαρωτικά φορολογικά μέτρα”, λένε οι ιδιοκτήτες ακινήτων

“Θα χάσουμε τις περιουσίες μας με τα σαρωτικά φορολογικά μέτρα”, λένε οι ιδιοκτήτες ακινήτων

Την άμεση παρέμβαση του πρωθυπουργού για τη διάψευση πληροφοριών περί επιβολής σε βάρος των ιδιοκτητών ακινήτων Φόρου Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ), δημευτικού χαρακτήρα, με απόδοση 3 δισ. ευρώ και εξοντωτικής φορολόγησης των μισθωμάτων των ανέργων και των υπερηλίκων χωρίς σύνταξη, ζήτησε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ), με επιστολή της προς τον Αντώνη Σαμαρά, επισημαίνοντας τους τεράστιους κινδύνους από τη διαφαινόμενη σαρωτική υπερφορολόγηση των ιδιοκτητών της χώρας.

Στην επιστολή τονίζεται μεταξύ άλλων ότι «η ιδιωτική ακίνητη περιουσία από “δικαίωμα” έχει πλέον καταστεί “βάρος” και μάλιστα ασήκωτο, απαξιώνεται κάθε μέρα και περισσότερο, όχι μόνον από την κατάσταση της οικονομίας, αλλά κυρίως από τα συνεχή σαρωτικά φορολογικά μέτρα. Η απαξίωσή της όμως συμπαρασύρει σε απαξίωση και τη δημόσια περιουσία, που αποτελεί κτήμα ολόκληρου του ελληνικού λαού».

«Η επαναφορά του ΕΤΑΚ, με την ευρύτερη δυνατή φορολογική βάση και το χαμηλότερο δυνατό συντελεστή είναι ο μοναδικός τρόπος να επιτευχθεί ο στόχος της αύξησης των εσόδων από τη φορολογία κεφαλαίου. Κάθε συντελεστής που υπερβαίνει το 1 ο/οο (ένα τοις χιλίοις) έχει αμφίβολη εισπραξιμότητα, έστω και για μικρό διάστημα. Μόνη επιβεβλημένη εξαίρεση είναι κατά την άποψή μας να μην βεβαιώνεται ποσό ΕΤΑΚ που δεν υπερβαίνει τα 50 ευρώ ανά φορολογούμενο, οπότε δημιουργείται ένα οικογενειακό de facto “αφορολόγητο” ύψους 100.000 ευρώ», αναφέρει η ΠΟΜΙΔΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Θέσεις εργασίας και φορολογικά έσοδα φέρνει στην Ελλάδα η συμφωνία μαμούθ ΗP-COSCO-ΤΡΑΙΝΟΣΕ

80% αυξήθηκαν οι Έλληνες μετανάστες στη Γερμανία

Ποιά ασφαλιστικά Ταμεία μπαίνουν στον ΕΟΠΥΥ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε