Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Θέλω να δω τον Πάπα σε 55 συγκλονιστικές φωτογραφίες

Θέλω να δω τον Πάπα σε 55 συγκλονιστικές φωτογραφίες

Παιδικά πρόσωπα γεμάτα ελπίδα. Μηνύματα γραμμέμενα σε “σπαστά” αγγλικά “φώναζαν” για βοήθεια. Η ιστορικής σημασίας επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στη Λέσβο και η κοινή του παρουσία με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο είχε πολλές συγκλονιστικές στιγμές. Μερικές μόνο από αυτές αποτυπώθηκαν από τον φωτογραφικό φακό.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος βρίσκοταν ήδη στη Μυτιλήνη όταν έφτασε, περίπου στις 10:00 το πρωί του Σαββάτου (16.04.2016) ο Πάπας Φραγκίσκος. Στο αεροδρόμιο του νησιού, τον προκαθήμενο της ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας υποδέχτηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Τα όσα εκτυλίχθηκαν όταν ο Πάπας μαζί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη και τον Αρχιεπίσκοπο έφτασαν στο κέντρο κράτησης στη Μόρια δεν μπορούν να περιγραφούν με λέξεις. Δεν είναι μόνο ότι οι τρεις προκαθήμενοι ένωσαν τις “δυνάμεις” τους για να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες. Είναι περισσότερο η αντίδραση των ανθρώπων που βρίσκονται στη Λέσβο. Το πως υποδέχτηκαν τους τρεις άνδρες. Με μάτια γεμάτα ελπίδα. Με πρόσωπα που “κραύγαζαν” για βοήθεια.

“Πατέρα σε παρακαλώ, ευλόγησέ με” φώναξε, με λυγμούς ένας άνδρας. Ένα μικρό προσφυγόπουλο έπεσε στα πόδια του Πάπα, μια γυναίκα με κλάματα “έσπασε” τον αστυνομικό κλοιό για να τον πλησιάσει. “Αφήστε να πάω στον μπαμπά μου”, έγραφε το χαρτί που κρατούσε στα χέρια του ένα μικρό παιδί. Άλλα αφορούσαν τους Γιεζίντι κι άλλα χριστιανούς από τη Συρία. Αλλά δεν ήταν μόνο οι χριστιανοί που συνωστίστηκαν για να δουν από κοντά τον Πάπα, για να ζητήσουν ένα χάδι, την ευλογία του και κυρίως βοήθεια. Ανάμεσα στις συγκλονιστικές φωτογραφίες κι εκείνες νεαρών ανδρών, πίσω από κλειστές πόρτες στο κέντρο κράτησης της Μόριας, που παρακολουθούσαν από μακριά την επίσκεψη του Πάπα, του Πατριάρχη και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών.

Αρκετά με τις λέξεις… Η εικόνα “λέει” πάντα πολλά περισσότερα…

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε