Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

“Θέλω να μείνω στο Υπουργείο Παιδείας”

Σε συνέντευξή της στο Εθνος της Κυριακής, η Αννα Διαμαντοπούλου ξεκαθαρίζει πως «δεν υπάρχουν λύσεις “fast food” για την παιδεία» και πως χρειάζεται χρόνος για να ολοκληρωθεί ένα έργο.

«Στο υπουργείο Παιδείας έχουμε δρομολογήσει και προωθούμε σειρά σημαντικών παρεμβάσεων σε καθέναν από τους πολλούς τομείς αρμοδιότητάς μας, που θεωρώ ότι δικαιώνουν τις προσδοκίες των πολιτών. Χρειάζεται χρόνος» αναφέρει η υπουργός παιδείας στη συνέντεξή της.Προσθέτει οτι “δεν μου αρέσει να αφήνω προβλήματα χωρίς λύση” και επιβεβαιώνει εμμέσως ότι θέλει να παραμείνει στο υπουργείο Παιδείας.

Παράλληλα, αναγγέλλει την έναρξη διαλόγου τον Σεπτέμβριο για τις αλλαγές σε ΑΕΙ-ΤΕΙ και το νέο εξεταστικό σύστημα που θα εφαρμοστεί το 2013, για το οποίο προκρίνεται το μοντέλο του Διεθνούς Απολυτηρίου (ΙΒ). «Έχει ληφθεί σοβαρά υπόψη το συγκεκριμένο μοντέλο, το οποίο θεωρείται από τα πλέον επιτυχή στον κόσμο, αλλά προσαρμόζεται στις ιδιαιτερότητες για τα ελληνικά δεδομένα» δηλώνει.

Η υπουργός παιδείας τονίζει οτι δεν θα υπάρξουν τάξεις με στοιβαγμένους 40 μαθητές, τονίζοντας ότι “αν υπάρξει κάτι τέτοιο και δεν αντιμετωπιστεί σε μια μέρα θα παραιτηθώ”. Συμπληρώνει οτι “θα εφαρμόσουμε την προϋπάρχουσα νομοθεσία που προβλέπει τάξεις με maximum 25 μαθητές, ένας αριθμός που μπορεί να αυξηθεί ως και 10% σε περίπτωση ανάγκης”. Προσθέτει ωστόσο οτι “δεν είναι ορθολογικό σε μεγάλα σχολεία να λειτουργούν και τάξεις με 12 ή 8 μαθητές, και μάλιστα καταργώντας εργαστήρια ή χωρίζοντας τις αίθουσες με νοβοπάν”.

Η κα Διαμαντοπούλου επιμένει στην ανάγκη να θεωρηθεί η εκπαιδευτική διαδικασία ως κρίκοι μας αλυσίδας. “Πρώτα θα διαμορφώσουμε μια πραγματικότητα στα ΑΕΙ, ΤΕΙ, θα ολοκληρώσουμε το νέο Λύκειο, που ήδη ξεκινήσαμε και μετά θα προσδιορίσουμε τους όρους της μεταξύ τους σχέσης, λαμβάνοντας υπόψιν ότι δεν μπορούν να υφίστανται την ίδια εξεταστική δοκιμασία ο υποψήφιος για γεωπόνος με τον υποψήφιο για ανθοκόμο” διευκρινίζει.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε