Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Θέλουν να δουν τον πρωθυπουργό οι ταξιτζήδες

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Συνάντηση με τον Γιώργο Παπανδρέου για να αρθούν οι παρεξηγήσεις και να επιστρέψουν στις δουλειές τους ζητούν οι ιδιοκτήτες ταξί.

Καθώς οι φωνές πως οι κινητοποιήσεις των ταξιτζήδων προκαλούν ισχυρό πλήγμα στον τουρισμό, στο απόγειο της καλοκαιρινής περιόδου, αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας των ταξί συναντήθηκε την Παρασκευή με τη διοίκηση της ΓΣΕΒΕΕ.

Ο πρόεδρος των αυτοκινητιστών, Θύμιος Λυμπερόπουλος συμφώνησε ότι ο τουρισμός είναι εθνικό προϊόν, άφησε όμως και αιχμές λέγοντας ότι «πολλοί από αυτούς που σήμερα φωνάζουν, μας εκμεταλλεύονται»!

Χαρακτήρισε δε αυθόρμητες τις αντιδράσεις απεργών με τους αποκλεισμούς λιμένων, αεροδρομίων ή το άνοιγμα των διοδίων, καθώς υποστήριξε οι μορφές των αντιδράσεων δεν προσδιορίζονται κεντρικά.

Επανέλαβε ότι ο κλάδος διεκδικεί να ισχύσει και στην Ελλάδα το ευρωπαϊκό κεκτημένο για το καθεστώς έκδοσης αδειών ταξί «με κανόνες, πλαίσιο και χρονοδιάγραμμα» και κάλεσε τον υπουργό Μεταφορών Γ. Ραγκούση να προσαρμοστεί στα ευρωπαϊκά δεδομένα και τόνισε ότι η αναλογία ταξί ανά 1000 κατοίκους στην Ελλάδα είναι η υψηλότερη στην ΕΕ.

«Βαρύ πολιτικό ατόπημα» χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ τη μη τήρηση των συμφωνηθέντων μεταξύ της κυβέρνησης και του κλάδου. Άσκησε σκληρή κριτική στους χειρισμούς από την πλευρά του υπουργείου, λέγοντας ότι «η κυβέρνηση δεν είναι ανατολίτικο παζάρι και πρέπει να έχει ενιαία φωνή».

Έκρινε δίκαια τα αιτήματα των αυτοκινητιστών και δήλωσε αντίθετος με την «αυτορύθμιση» της αγοράς, με την οποία όπως είπε είναι αντίθετος και ο πρωθυπουργός καθώς η αυτορύθμιση έφερε τη χώρα μας στο χείλος της πτώχευσης.

Ζήτησε πάντως από τους απεργούς να είναι προσεκτικοί ώστε οι κινητοποιήσεις τους να μη πλήττουν άλλους επαγγελματικούς κλάδους και τους ίδιους τους πελάτες τους καθώς «κανένας αγώνας δεν κερδήθηκε χωρίς τη συμμαχία της κοινωνίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μόνο μπάρες διοδίων σηκώνουν σήμερα οι ιδιοκτήτες ταξί

Η πολιτεία «ξύπνησε» – Εισαγγελέας: «Αφαιρέστε τις πινακίδες από τα ταξί»

Θα αλωνίσουν και σήμερα οι οδηγοί ταξί στη χώρα ανενόχλητοι

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε