Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Θέλουν να φύγουν οι μετανάστες απο την Ελλάδα και δεν μπορούν!

Η γραφειοκρατία στην Ελλάδα το γνωστό αγκάθι της χώρας μας δεν επιτρέπει σε χιλιάδες νόμιμους μετανάστες να επιστρέψουν στις πατρίδες τους.

Η οικονομικη κρίση και ελάχιστες θέσεις εργασίες πλέον αναγκάζουν τους μετανάστεςς να αποχωρήσουν απο την χώρα μας ,όμως δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που πολλοί καθυστερούν ή αναβάλουν το ταξίδι της επιστροφής.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα του κ.Χάινταν που μιλώντας στο Newsit εξηγεί πως βρέθηκε εγκλωβισμένος στα γρανάζια της γραφειοκρατίας έχοντας μάλιστα το εισιτήριο στο χέρι και αυτο γιατί το τμήμα αλλοδαπών που υπάγεται ο ίδιος έχασε το διαβατήριο του!

Η υπόθεση όμως δεν τελειώνει εδω, γίνεται ακόμα πιο τραγελαφική καθώς για να μπορέσει να εκδώσει νεο διαβατήριο απο την πρεσβεία του Ιράκ και τις αρμοδικές αρχές χρειάζεται μια άδεια παραμονής που πρέπει να εκδώσει το τμήμα αλλοδαπών κάτι που όμως…δεν εγκρίνεται καθώς δεν του την ανανεώνουν.

Στην παρακάτω φωτό φαίνεται η ληγμένη άδεια παραμονής

Δεκάδες τέτοιες περιπτώσεις θα συναντήσει κάποιος στους διαδρόμους του τμήματος αλλοδαπών με δικηγόρους που έχουν προσλάβει διάφοροι μετανάστες για να επιλύσουν τέτοια προβλήματα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε