Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Θέλουν να μας κάνουν καθαρίστριες καταγγέλλουν στο Νewsit οι γιατροί του ΙΚΑ που απεργούν

Θέλουν να μας κάνουν  καθαρίστριες καταγγέλλουν στο Νewsit οι γιατροί του ΙΚΑ που απεργούν

Ο Γιάννης Χρονόπουλος, μέλος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γιατρών ΙΚΑ, καταγγέλει στο ΝewsIt πως το νομοσχέδιο για την υγεία που προωθεί το αρμόδιο υπουργείο απηχεί της απόψεις της κυβέρνησεις και μόνο καθώς οι γιατροί ουδέποτε κλήθηκαν να καταθέσουν τις απόψεις τους.

 Καταγγέλει μάλιστα τον υπουργό υγείας και τον διοιηκήτη του ΙΚΑ ότι λένε ψέμματα πως τους κάλεσαν για διάλογο.  Σημείο αιχμής για τους γιατρούς του ΙΚΑ είναι η υλοποίηση του ενός ασφαλιστικού ταμείου που θέλει να κάνει η κυβέρνηση  και στο οποίο θα συμπεριληφθούν ο ΟΠΑΔ (δηλαδή το Δημόσιο), ο ΟΑΕΕ (δηλαδή το ΤΕΒΕ) και ο ΟΓΑ.

Με αυτό το τρόπο οι 5,5 εκαταμμύρια ασφαλισμένοι του ΙΚΑ που κλείνουν ραντεβού 2 μήνες μετά θα γίνουν 10 εκατομμύρια και το ραντεβού με τον γιατρό θα γίνει απιαστο όνειρο.

Ο κύριος Χρονόπουλος καταγγέλει πως μέσα στο επικαιροποιημένο μνημόνιο οποιοδήποτε φυσικό προσωπο θα μπορεί να νοικιάζει γιατρούς, ακριβώς όπως στα συνεργεία καθαρισμού. “Εμείς καθαρίστριες δεν θα γίνουμε” λέει χαρακτηριστικά και ξεκαθαρίζει πως ζητάνε να αποσυρθεί το νομοσχέδιο και μετά να πάνε σε απευθείας διάλογο με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΙ ΕΙΠΕ

Απαντώντας σε αυτές τις καταγγελίες ο Διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος μιλώντας στο NewsIt διέψευσε κατηγορηματικά τα όσα ισχυρίζονται οι γιατροί ακόμα και το πώς κλήθηκαν σε διάλογο και τους προκαλεί δημόσια να δηλώσουν εάν ποτέ θέλησαν να μιλήσουν μαζί του και εκείνος δεν τους δέχθηκε. 

Διευκρίνισε μάλιστα ο κ. Σπυρόπουλος ότι το εν λόγω νομοσχέδιο δεν θίγει εργασιακά, μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, αλλά αντιθέτως, όπως σημειώνει, διευρύνονται.


 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε