Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Θέλουν να μπουν με το ζόρι στην Ε.Ε. τα Σκόπια

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Μέχρι τη Μασσαλία έφτασε ο Ν. Γκρούεφσκι για να πιέσει στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ώστε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να επιτρέψει την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) με την ΠΓΔΜ.

Παρά το σαφές όχι, τόσο από το ΝΑΤΟ όσο και από την Ε.Ε. σε οποιαδήποτε διαπραγμάτευση πριν λυθεί το ζήτημα της ονομασίας οι Σκοπιανοί επιμένουν και παραφράζουν μάλιστα την πρόσφατη απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης.
“Επιπλέον κίνητρο για περαιτέρω πρόοδο παρέχει η θέση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης ότι πρέπει να επιτραπεί στη χώρα μου η ενσωμάτωσή της στις διεθνείς δομές, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, χωρίς πρόσθετους όρους” είπε ο Ν. Γκρούεφσκι, παρά το γεγονός ότι η απόφαση έλεγε άλλα…
“Νομίζω ότι είναι λογικό και σωστό, στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου να εγκριθεί η σύσταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον ορισμό ημερομηνίας ενταξιακών διαπραγματεύσεων. Αυτό θα σημαίνει κατανόηση των αναγκών του λαού μου για την εξασφάλιση προϋποθέσεων σχετικά με τη μελλοντική κοινωνικο-οικονομική του πρόοδο” πρόσθεσε.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε