Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 28 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Θέλουν πίσω τις σορούς των αγαπημένων τους

Θέλουν πίσω τις σορούς των αγαπημένων τους
(ΦΩΤΟ REUTERS)
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 30.12.2009 | 09:17
Πρώτη δημοσίευση: 29.12.2009 | 13:42

Αρνούνται να στείλουν τις σορούς των ελλήνων ναυτικών. Ο αδερφός του μηχανικού που έχασε τη ζωή του στην πυρκαγιά στο Aegean Wind μιλάει αποκλειστικά στο NewsIt για την περιπέτεια που ζει αυτές τις μέρες.

 Οι δικαστικές αρχές των ολλανδικών Αντίλλων αρνήθηκαν να παραδώσουν τις σορούς των εννέα ναυτικών, εκ των οποίων τρεις Έλληνες, που χάθηκαν στην πυρκαγιά που ξέσπασε την ημέρα των Χριστουγέννων στο πλοίο "Aegean Wind".
Οι υγειονομικές αρχές των ολλανδικών Αντίλλων προτάσσουν την αυστηρή νομοθεσία που ισχύει στη χώρα για τέτοιες περιπτώσεις και αντίθετα προτείνουν την επί τόπου καύση των σορών. Οι αρχές υποστηρίζουν ότι τα πτώματα βρίσκονται σε αποσύνθεση και απορρίπτουν την περίπτωση να ναυλωθεί αεροσκάφος ή να τοποθετηθούν οι σοροί σε ψυγείο – κοντέινερ και να μεταφερθούν στην Ελλάδα.

Την ίδια στιγμή ο αδερφός του ηλεκτρολόγου Κωνσταντίνου Μουτσινά που έχασε τη ζωή του στη φωτιά λέει στο NewsIt ότι "αν δεν έρθουν οι σοροί των ανθρώπων μας στην Ελλάδα θα πάμε εμείς και θα γυρίσουμε πίσω ακόμη και με την τέφρα τους".
Οι αρχές έδωσαν προθεσμία 48 ωρών στους συγγενείς των νεκρών για να παραστούν στην κηδεία, ενώ η υπουργός Οικονομίας, Λούκα Κατσέλη, και το υπουργείο Εξωτερικών προβαίνουν σε διαδοχικά διαβήματα.
 


   Διαδώστε αυτό το άρθρο