Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 33 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Θέμα NewsIt: Stop στη χορήγηση φαρμάκων λόγω χρεών

Χρήστος Μαζάνης |
Θέμα NewsIt: Stop στη χορήγηση φαρμάκων λόγω χρεών
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 26.01.2010 | 17:40
Πρώτη δημοσίευση: 26.01.2010 | 17:40

Σοβαρότατος κίνδυνος οι ασφαλισμένοι να κληθούν να πληρώνουν από την τσέπη τους τα φάρμακά τους.

Με επιστολή του ο φαρμακευτικός σύλλογος Αττικής ζητάει από οκτώ μεγάλα ασφαλιστικά ταμεία όπως της ΔΕΗ, του ΗΣΑΠ, το Ταμείο δικηγόρων και το ΤΥΔΚΥ να πληρωθούν οι οφειλές τους μέχρι την Παρασκευή.

Σε διαφορετική περίπτωση εάν δεν ξοφλήσουν τα ταμεία μέχρι την Παρασκευή θα σταματήσουν τις χορηγήσεις φαρμάκων από 1 Φεβρουαρίου, όπως αποκάλυψε στο
Newsit ο πρόεδρος των φαρμακοποιών, Κώστας Λουράντος.

Αυτό σημαίνει ότι από 1η Φεβρουαρίου, οι ασφαλισμένοι των οκτών αυτών ταμείων θα πληρώνουν από την τσέπη τους τα φάρμακα που θα χρειαστούν. Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία πρόκειται για χρέη 2 μηνών τα οποία αγγίζουν τα 10 εκ.ευρώ.

Μεγάλο αγκάθι στο ασφαλιστικό αποτελεί και ο ΟΠΑΔ. Ήδη οι φαρμακοποιοί της Αχαΐας αποφάσισαν από 1 Φεβρουαρίου να μην χορηγούν φάρμακα στο συγκεκριμένο ταμείο του οποίου τα χρέη ανέρχονται στα 200 εκ. ευρώ τους τελευταίους 4 μήνες.

Στον ΟΠΑΔ αναφέρθηκε και ο κ.Λουράντος λέγοντας ότι την Πέμπτη θα συγκαλέσει διοικητικό συμβούλιο για να αποφασιστεί αν θα αναστείλουν την επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων και στο συγκεκριμένο ταμείο.

 
Χρήστος Μαζάνης

Χρήστος Μαζάνης


   Διαδώστε αυτό το άρθρο