Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Θέμα δώρου και στον ιδιωτικό τομέα από την Κομισιόν

Θα ζητήσει περικοπές των δώρων και στον ιδιωτικό τομέα κατα τα πρότυπα του Δημοσίου, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το άλμα του πληθωρισμού.

Δραστική περικοπή των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα καθώς και του επιδόματος αδείας θα ζητήσει η Κομισιόν πρίν απο την εκταμίευση της δόσης του Δεκεμβρίου, καθώς θεωρεί πως δεν γίνεται να αντιμετωπιστεί διαφορετικά το άλμα του πληθωρισμού και η επιδείνωση της ανταγωνιστικότητας.
 
Οπως επισημαίνουν ΤΑ ΝΕΑ, για το ενδεχόμενο αυτό έχει ήδη προειδοποιήσει η τρόικα, κατά την τρέχουσα επίσκεψή της στην Αθήνα, καθώς ακόμη και το ΔΝΤ θεωρεί καθοριστική την ανάκαμψη της ανταγωνιστικότητας με κάθε τρόπο.
 
‘Ενα εκατομμύριο άνεργοι μέχρι το 2014
 
Κοινοτικές πηγές μιλούν για ύφεση που θα ξεπεράσει και το 4% το 2010 στην Ελλάδα κι η οποία δεν πρόκειται να πάψει να κινείται σε αρνητικό έδαφος πριν από το τέλος του 2012. Επίσης εκφράζονται φόβοι οτι μέχρι το 2014 ο αριθμός των ανέργων θα αυξηθεί στο ένα εκατομμύριο κάτι που σημαίνει και κατακόρυφη αύξηση του δείκτη της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού.
 
Οπως αναφέρει το σημοσίευμα, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η καταπολέμηση του πληθωρισμού- που εκτιμάται ότι θα κινηθεί στο 4,5%- 5,0% το 2010- μπορεί να επιτευχθεί με ποικίλους τρόπους: από την τάχιστη απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων και την κατάργηση των ελαχίστων προκαθορισμένων αμοιβών μέχρι τη μείωση της ζήτησης κι από την καταπολέμηση των ολιγοπωλίων τύπου ΔΕΗ και άλλων ΔΕΚΟ μέχρι τη μείωση των αμοιβών.
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε