Πέμπτη, 18 Απρ.
20oC Αθήνα

Θέμα συντονισμού στο Μαξίμου

(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)
(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)

 

Πρόγραμμα σταθερότητας, “Καλλικράτης”, εκλογικός νόμος και αγροτικές…

κινητοποιήσεις, θα απασχολήσουν σήμερα το το συντονιστικό κυβέρνησης – κόμματος – Βουλής, που θα συνεδριάσει υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Όμως το κεντρικό θέμα θα είναι αυτό του συντονισμού των κυβερνητικών στελεχών, ώστε -αν δεν εξαλειφθούν- να μειωθούν οι τριβές.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα πέσει η πρόταση να λειτουργήσει στην κυβέρνηση η “επιτυχημένη” τακτική της θητείας του ΠΑΣΟΚ στην αντιπολίτευση με τους “κύκλους” των συναρμόδιων στελεχών.

Η βασική ιδέα είναι πριν η κυβέρνηση ανοίξει κάποιο θέμα να μαζεύονται όλοι οι συναρμόδιοι και να καταλήγουν σε μια κοινή θέση. Με την ελπίδα ότι δεν θα αναπτυχθούν ανταγωνισμοί και δεν θα μεταβληθούν οι κύκλοι σε ένα πεδίο συγκρούσεων, τις συνεδριάσεις των οποίων θα ακολουθούν διαρροές.

 

Στο Μέγαρο Μαξίμου θα συγκεντρωθούν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος, οι υπουργοί Χ. Παμπούκης και Γ. Ραγκούσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής, ο πρόεδρος της Βουλής Φ. Πετσάλνικος, ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας Χρ. Παπουτσής, ο γραμματέας του εθνικού συμβουλίου Σ. Ξυνίδης και οι επιτελείς του Γ. Παπανδρέου Κ. Θέος, Ν. Αθανασάκης και Γ. Ελενόπουλος. Ο μόνος που θα απουσιάζει, επειδή βρίσκεται στις Βρυξέλλες, είναι ο Γ. Παπακωνσταντίνου.

 

 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε