Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Θεσσαλία: Κλειστά τα Τέμπη

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Στις 12.00 η αστυνομία απαγόρευσε την κυκλοφορία αυτοκινήτων στην κοιλάδα των Τεμπών…

Η κυκλοφορία των αυτοκινήτων θα γίνεται απο τους παρακαμπτήριους δρόμους, όπως ίσχυε πρίν απο τις γιορτές του Πάσχα. 
 

Όπως δήλωσε ο Υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης, η Κοιλάδα των Τεμπών αναμένεται να ανοίξει οριστικά σε δύο με τρεις εβδομάδες,
 
Είπε ακόμα ότι λίγο πριν το καλοκαίρι αναμένεται να παραδοθεί σε κυκλοφορία το σύνολο του οριζόντιου άξονα της Εγνατίας Οδού, μήκους 670 χιλιομέτρων, από τους Κήπους Έβρου μέχρι την Ηγουμενίτσα, με την ολοκλήρωση και της τελευταίας γέφυρας στο Περιστέρι. Εντός του ιδίου χρονοδιαγράμματος θα τοποθετηθούν σταδιακά και οι πρώτοι σταθμοί διοδίων επί της οδού, αρχής γενομένης από τον Πολύμυλο Κοζάνης.
 
Ο υφυπουργός διευκρίνισε ότι η τοποθέτηση των διοδίων επί της Εγνατίας θα ολοκληρωθεί προς το τέλος 2010 ενώ διαβεβαίωσε ότι το αντίτιμό τους θα είναι πολύ χαμηλότερο, σε σχέση με άλλους αυτοκινητοδρόμους.
Υπενθύμισε ότι η Ελλάδα είχε υποχρέωση να λειτουργήσει τα διόδια από το 2006, καθώς το ετήσιο κόστος συντήρησης της Οδού είναι της τάξης των 80-100 εκατ. ευρώ (11 εκατ. ετησίως μόνον προς τη ΔΕΗ) και δεν είναι δυνατόν να επιβαρύνονται με αυτό όλοι οι Έλληνες φορολογούμενοι, «αλλά οι χρήστες του αυτοκινητοδρόμου».
Πρόσθεσε ότι τα νέα διόδια στόχος είναι, να είναι ηλεκτρονικά.
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε