Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Γιορτή για την οικολογική γεωργία…

Θεσσαλονίκη: Γιορτή για την οικολογική γεωργία…

Ξεκίνησε η τοπική Οικογιορτή,  των βιοκαλλιεργητών…

Θεσσαλονίκη: Γιορτή για την οικολογική γεωργία… 

Βιοκαλλιεργητές από την ευρύτερη περιοχή των Γιαννιτσών θα στήσουν τους πάγκους τους,  στον πεζόδρομο της πόλης (πάρκο Πολυκέντρου), μουσικά συγκροτήματα θα ξεσηκώνουν τον κόσμο και δεκάδες παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν, να ζωγραφίσουν και να κατασκευάσουν χειροτεχνίες με θέμα πάντα το περιβάλλον.

Η τοπική Οικογιορτή των βιοκαλλιεργητών, που διοργανώνεται σε συνεργασία με το “Δίκτυο Πολιτών για το Περιβάλλον” των Γιαννιτσών του νομού Πέλλας, θα έχει ως θέμα πέρα από την προβολή της βιοκαλλιέργειας, τα περιβαλλοντικά ζητήματα που απασχολούν τους κατοίκους της περιοχής.

Όπως ανέφερε ο Γιώργος Μπαμπαλής, μέλος του Δικτύου,  στη συγκεκριμένη γιορτή θα γίνουν ομιλίες για τουλάχιστον δύο βασικά περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο νομός.

“Η ρύπανση του ποταμού Λουδία είναι ένα θέμα που μας απασχολεί πολύ τα τελευταία χρόνια. Αν και δεν έχουμε επίσημα στοιχεία και μελέτες, το πρόβλημα είναι εμφανές και προκύπτει από τις διαμαρτυρίες των πολιτών για την υπερβολική δυσοσμία που υπάρχει, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της λειτουργίας των κονσερβοποιείων”.

Ακόμη θα συζητηθεί ένα αίτημα του Δικτύου,  σχετικά με την απόδοση του στρατοπέδου “Καψάλη”, το οποίο ζητούν να αξιοποιηθεί κατά το δυνατόν περισσότερο ως χώρος πρασίνου. “Στα Γιαννιτσά το ποσοστό πρασίνου που αναλογεί ανά κάτοικο είναι από τα χαμηλότερα”, υπογράμμισε ο κ.Μπαμπαλής.

Στην οικογιορτή των Γιαννιτσών θα συμμετάσχουν περίπου 45 βιοκαλλιεργητές από την περιοχή και θα διεξαχθούν ενημερωτικές συζητήσεις για τα βιολογικά προϊόντα με σκοπό την ανάπτυξη του ενδιαφέροντος για την οικολογική γεωργία.

Η γιορτή αρχίζει σήμερα και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή.

Σημειώνεται ότι οικογιορτές διεξάγονται τα τελευταία 17 χρόνια με πρωτοβουλία ομάδων βιοκαλλιεργητών της χώρας: Μία πανελλαδική που γίνεται ετησίως και ορισμένες τοπικές που πραγματοποιούνται τα τελευταία χρόνια.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε