Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Η έλλειψη χρημάτων αυξάνει τις διπλοβάρδιες στα σχολεία!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Aντιμέτωπα με το ενδεχόμενο να λειτουργήσουν σε διπλοβάρδια, βρίσκονται πολλά σχολεία της πόλης, αν δεν καταβληθούν δεδουλευμένα στους εργολάβους, ώστε να παραδώσουν τα νεόκτιστα κτήρια…

Σύμφωνα με τη νομαρχία Θεσσαλονίκης, είναι ορατός ο κίνδυνος να αυξηθεί το ποσοστό της διπλοβάρδιας από το 10%, που ήταν μέχρι σήμερα, στο 15%, καθώς επίσης να μην παραδοθούν έτοιμα σχολεία από τους εργολάβους ή να διακόψουν τις εργασίες κατασκευής, αν δεν τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα.

«Τον τελευταίο 1,5 χρόνο δεν έχουν γίνει πληρωμές. Το χρωστούμενο ποσό ανέρχεται περίπου στα 30 εκατομμύρια ευρώ», δήλωσε ο αντινομάρχης, Ευθύμιος Φωτόπουλος. Εντός του Σεπτεμβρίου, άλλωστε, αναμένεται να παραδοθούν συνολικά 19 έργα, τα οποία είτε αφορούν νέα σχολεία, είτε προσθήκες αιθουσών, γυμναστηρίων, νηπιαγωγείων, αιθουσών πολλαπλών χρήσεων κ.ά.

Μεταξύ των νέων σχολείων που είναι έτοιμα να λειτουργήσουν είναι το 5ο ειδικό δημοτικό σχολείο Ευκαρπίας, το 1ο δημοτικό Τριανδρίας, γυμνάσιο και λύκειο στη Σταυρούπολη, το Ενιαίο Λύκειο Χορτιάτη και το 92ο δημοτικό Θεσσαλονίκης. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες σε άλλα 20 σχολεία, ενώ έχουν ολοκληρωθεί οι συμβάσεις και αναμένεται να ξεκινήσει η κατασκευή άλλων εννέα σχολικών κτηρίων.

Πάντως, χθες οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων του 4ου δημοτικού Ωραιοκάστρου, του 2ου δημοτικού Παλαιοκάστρου και του 2ου ΓΕΛ Ωραιοκάστρου, πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο δημαρχείο, ζητώντας από τη δημοτική αρχή να δώσει λύση στα προβλήματα υποδομών και στις ελλείψεις αιθουσών, προκειμένου να λειτουργήσουν ομαλά κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:
Χωρίς θέρμανση κινδυνεύουν να μείνουν τα σχολεία

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε