Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ 15 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Θεσσαλονίκη: Η κρίση έφερε αναδουλειές και στους απατεώνες!

Θεσσαλονίκη: Η κρίση έφερε αναδουλειές και στους απατεώνες!
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 17.12.2010 | 11:32
Πρώτη δημοσίευση: 16.12.2010 | 12:38

Πιο υποψιασμένοι από ποτέ φαίνονται οι καταναλωτές...

Αναδουλειές ακόμα και στους απατεώνες φέρνει η οικονομική κρίση, καθώς ο κόσμος έχει γίνει ιδιαίτερα επιφυλακτικός και δεν υποκύπτει εύκολα σε διάφορα τεχνάσματα που σκαρφίζονται για να του αποσπάσουν χρήματα.

Όπως διαπιστώνει ο προϊστάμενος του τμήματος οικονομικού εγκλήματος της ασφάλειας Θεσσαλονίκης, Νίκος Δημητριάδης, «φέτος είναι ελάχιστες οι καταγγελίες που αφορούν απάτες που ανθούν ιδιαίτερα την περίοδο των Χριστουγέννων, όπως έρανοι από δήθεν φιλανθρωπικά σωματεία».

Καταγγελία για ένα περιοδικό, η πώληση του οποίου συνεισφέρει δήθεν σε φιλανθρωπικό σκοπό, έχει γίνει στο ΚΕΠΚΑ, σύμφωνα με τον πρόεδρό του Νίκο Τσεμπερλίδη ο οποίος επίσης κάνει λόγο για μείωση των καταγγελιών.

«Έχουμε καταγγελία για ένα περιοδικό το οποίο πουλάνε άγνωστοι και δίνουν μάλιστα απόδειξη η οποία όμως δεν είναι διάτρητη» λέει ο κ.Τσεμπερλίδης προσθέτοντας ότι στην απόδειξη που εκδίδουν υπάρχει μεν ΑΦΜ και διεύθυνση αλλά είναι πλασματικά.

Παράλληλα, υπάρχουν και κάποιες καταγγελίες στο ΚΕΠΚΑ για ηλεκτρονικά μηνύματα που τις περισσότερες φορές μπλοκάρονται ως «spam» και ζητούν από τους λήπτες να καταθέσουν χρήματα σε κάποιο λογαριασμό τα οποία θα τους επιστραφούν στη συνέχεια στο πολλαπλάσιο.   Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook