Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Κατάληψη του Λευκού Πύργου από μέλη του ΠΑΜΕ

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Κατάφεραν να μπουν λίγο μετά τις 09.00 και κρέμασαν ένα τεράστιο πανό (δείτε το βίντεο)

Τα μέλη του ΠΑΜΕ κατάφεραν να μπουν όταν άνοιξε ο Λευκός Πύργος, λίγο μετά τις 09.00 και αφού ανέβηκαν στην ταράτσα, κρέμασαν ένα τεράστιο πανό που κάλυπτε σχεδόν τη μία πλευρά του Λευκού Πύργου. Το πανό έγραφε: ”Όλοι στο δρόμο. Ταξική αντεπίθεση κοινωνική συμμαχία να μην πληρώνει ο λαός τις συνέπειες της κρίσης”

Στόχος των διαδηλωτών, σύμφωνα με εκπροσώπους τους, είναι να καλέσουν τους πολίτες στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα γίνει το απόγευμα του Σαββάτου στην πλατεία Αριστοτέλους. Στο σημείο έσπευσε αστυνομική δύναμη που κάθισε κάτω από τον Λευκο Πύργο, χωρίς να επέμβει. Στην είσοδο του Λευκού Πύργου, οι συγκεντρωμένοι φώναζαν συνθήματα κατά των οικονομικών μέτρων, χωρίς πάντως να αποκλείσουν την πρόσβαση στο μουσείο.

Τελικά τα μέλη του ΠΑΜΕ ξεκρέμασαν το πανό και αποχώρησαν λίγο μετά τις 10.00 χωρίς να δημιουργηθούν επεισόδια. Οι εικόνες πάντως που εκτυλίχθηκαν το πρωί προκάλεσαν αίσθηση σε κατοίκους και τουρίστες της πόλης και είναι σίγουρο ότι θα ταξιδέψουν σε ολόκληρο τον κόσμο…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:
Θεσσαλονίκη: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω ΔΕΘ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε