Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Μείωση τζίρου στις χειμερινές εκπτώσεις δηλώνει το 84% των εμπόρων!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Μείωση τζίρου, σε σχέση με πέρυσι, κατέγραψαν πάνω από οκτώ στις δέκα εμπορικές επιχειρήσεις…

με τη μέση πτώση πωλήσεων να κυμαίνεται γύρω στο 30%. Ως αποτέλεσμα, εννέα στους δέκα εμπόρους της πόλης δηλώνουν απογοητευμένοι από την πορεία των καταστημάτων τους τη συγκεκριμένη περίοδο. Τα παραπάνω προκύπτουν από έρευνα του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ), σε δείγμα 230 επιχειρήσεων (εκ των οποίων 130 στο κέντρο και από 50 σε ανατολική και δυτική Θεσσαλονίκη).

Στην πιο δεινή θέση φαίνεται ότι βρίσκονται οι καταστηματάρχες του «τριγώνου» Εγνατίας-‘Ιωνος Δραγούμη-Βενιζέλου, όπου γίνονται τα έργα του μετρό και όπου μόλις το 2% των ερωτηθέντων δηλώνει ικανοποιημένο από την κίνηση και τις πωλήσεις. Ερωτηθέντες σχετικά με τους λόγους για τους οποίους ο τζίρος τους πήρε την κατιούσα, οι έμποροι της Θεσσαλονίκης «δείχνουν» ως κύρια υπαίτια την οικονομική κρίση (με ποσοστό 37%), ενώ ακολουθεί η αρνητική ψυχολογία των καταναλωτών (22%).

Κατά τους ίδιους, τα μέτρα που θα βελτίωναν την κατάσταση, εν μέσω της οικονομικής κρίσης, είναι όσα θα βοηθούσαν στην αλλαγή ψυχολογίας του καταναλωτή (ποσοστό 31%), στην ενίσχυση της ρευστότητας μέσω χρηματοδοτικών προγραμμάτων όπως το ΤΕΜΠΜΕ (ποσοστό 19%), στην πάταξη του παραεμπορίου (ποσοστό 17%), στην ελαστικοποίηση τραπεζικών κριτηρίων δανεισμού (ποσοστό 16%) και στην άμεση ενεργοποίηση του ΕΣΠΑ (ποσοστό 11%).

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε