Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Πετροπόλεμος, ζημιές και οδοφράγματα!

Θεσσαλονίκη: Πετροπόλεμος, ζημιές και οδοφράγματα!

Κυκλοφοριακό χάος το απόγευμα από την πορεία φοιτητών και αντιεξουσιαστών – Νέα επεισόδια με τη λήξη της πορείας…

Πορεία διαμαρτυρίας στη μνήμη του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων από τη δολοφονία του, πραγματοποίησαν το απόγευμα, φοιτητές και σπουδαστές, με τη συμμετοχή μελών της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και του λεγόμενου αντιεξουσιαστικού χώρου.

Στο κάλεσμα των διοργανωτών ανταποκρίθηκαν περισσότερα από χίλια άτομα, που συγκεντρώθηκαν στην περιοχή της Καμάρας και κινήθηκαν μέσω κεντρικών δρόμων της πόλης προς τη γενική γραμματεία Μακεδονίας-Θράκης, απ’ όπου επέστρεψαν στην αφετηρία τους, όπου διαλύθηκαν.

Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης σημειώθηκαν περιορισμένης έκτασης επεισόδια, όταν ομάδα νεαρών που αποσπάστηκε από τον κύριο όγκο της πορείας ξήλωσε μέρος των κιγκλιδωμάτων της περίφραξης της γενικής γραμματείας Μακεδονίας-Θράκης και πέταξε πέτρες προς τους αστυνομικούς που βρίσκονταν στον αύλειο χώρο του κτιρίου.

Λίγο αργότερα, άγνωστοι προκάλεσαν φθορές σε δύο μηχανήματα αυτόματης ανάληψης τραπεζών και έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων, τους οποίους αναποδογύρισαν, στήνοντας οδοφράγματα. Ακόμη, στη διάρκεια της πορείας, συνεργείο της κρατικής τηλεόρασης δέχθηκε επίθεση από ομάδα αγνώστων.

Μετά τη λήξη της πορείας, σημειώθηκαν επεισόδια μπροστά από το ΑΠΘ. Με ορμητήριο την Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ, ομάδες νεαρών εξορμούσαν και πετούσαν πέτρες και αντικείμενα προς τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στην περιοχή. Σύμφωνα, με όσα έγιναν, μέχρι στιγμής, γνωστά από την Αστυνομία, έχει γίνει μια προσαγωγή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Λάρισα: Χρήση χημικών στην πορεία για τον Αλέξη

Ηράκλειο: Πορεία με μικροεπεισόδια στη μνήμη του Αλέξη
Χανιά: Ελεύθεροι οι συλληφθέντες για τα επεισόδια στην πορεία
Διαβάστε εδώ για τα όσα συμβαίνουν στην Αθήνα
   

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε