Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Βαρύς ο πέλεκυς για την απαγωγή Μυλωνά

Ένας εκ των κατηγορουμένων οδηγείται στο δικαστήριο - ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Ένας εκ των κατηγορουμένων οδηγείται στο δικαστήριο - ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Πολυετείς ποινές κάθειρξης επέβαλε το τριμελές εφετείο κακουργημάτων σε βάρος των 4 βασικών κατηγορουμένων…
 

για την απαγωγή του επιχειρηματία Γιώργου Μυλωνά. Το δικαστήριο καταδίκασε τους προερχόμενους από τον αντιεξουσιαστικό χώρο Βαγγέλη Χρυσοχοΐδη και Πολύκαρπο Γεωργιάδη σε ποινή κάθειρξης 22 ετών και τριών μηνών, αναγνωρίζοντάς τους το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου. 

Ο σερβιτόρος από την Κρήτη, Ασημάκης Λαζαρίδης καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 13 ετών και δύο μηνών, ενώ το δικαστήριο του αναγνώρισε το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας. Ο κρατούμενος Γιώργος Χαραλαμπίδης που εμπλέκονταν ως απλός συνεργός στην απαγωγή, καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 13 ετών και έξι μηνών, χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό. Πολύ σημαντικό είναι το γεγονός ότι η έφεσή τους, αποφασίστηκε να μην έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα. 

Το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 8 ετών και εννέα μηνών και στον φερόμενο ως εγκέφαλο της σπείρας των απαγωγέων, δραπέτη Βασίλη Παλαιοκώστα, αλλά μόνο για τις πλημμεληματικές πράξεις που αντιμετωπίζει. Για τα κακουργήματα θα δικαστεί αν και εφόσον συλληφθεί.

Επίσης ποινές φυλάκισης 13 μηνών με τριετή αναστολή επιβλήθηκε στους γονείς και στην αδελφή του Γιώργου Χαραλαμπίδη, οι οποίοι κατηγορούνταν ότι παρέλαβαν τμήμα των λίτρων που δόθηκαν για την απελευθέρωση του Γιώργου Μυλωνά. Αθώοι κρίθηκαν ο αδελφός του Ασημάκη Λαζαρίδη και ο ξάδερφος του Γιώργου Χαραλαμπίδη.

   

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε