Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Θεσσαλονίκη: Βγήκαν στους δρόμους οι ιδιοκτήτες καντίνων

Τους έπνιξαν τα χρέη και βγήκαν στους δρόμους…

Η οικονομική “θηλιά” σφίγγει καθώς τα πρόστιμα που καλούνται να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες καντινών δεν τους αφήνουν πολλά περιθώρια. Δεν μπορούν να βγάλουν το καθημερινό μεροκάματο και σήμερα τα μέλη του σωματείου, πραγματοποίησαν κινητοποίηση στην παραλία της Θεσσαλονίκης, στο ύψος του Λευκού Πύργου.

“Είμαστε σε απόγνωση, βάλαμε “λουκέτο”. Αμέτρητες διοικητικές παραβάσεις, με το ύψος της κάθε μίας να φθάνει τα 1.000 ευρώ, μας “γονατίζουν”… δεν είναι δυνατόν, η καντίνα να σταθμεύει μόνο στη διάρκεια της συναλλαγής, όπως προβλέπει ο ένας νόμος”, τονίζει ο πρόεδρος του σωματείου κινητών καντινών “Εγνατία”, Ηλίας Γιουλδούρης. Ένα ακόμα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν είναι και ο περιορισμός, ως προς το πληθυσμιακό μέγεθος της περιοχής, στην οποία καλούνται να βγάλουν τα προς το ζειν.

Οι ιδιοκτήτες κινητών καντινών ζητούν από το υπουργείο Ανάπτυξης, την εξαίρεσή τους από το νόμο για το πλανόδιο εμπόριο, διότι, σύμφωνα με τους ίδιους, τα προβλήματά τους ξεκίνησαν με την εφαρμογή δύο νόμων (3377/2005 ΦΕΚ 202/Α και 3557/2007 άρθρο 12 ΦΕΚ 100/Α), οι οποίοι δεν τους επιτρέπουν να κάνουν “σωστά” τη δουλειά τους.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε