Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

“Θηλιά” το πετρέλαιο θέρμανσης με την “τσιμπημένη” τιμή του

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Καθώς ο καιρός χαλάει και έρχεται βαρυχειμωνιά, η ανάγκη να προμηθευτούν πετρέλαιο θέρμανσης είναι η νέα… θηλιά που «πνίγει» τους Έλληνες καταναλωτές.

Χιλιάδες οικογένειες βρίσκονται πλέον αντιμέτωπες όχι μόνο με το τσουχτερό κρύο αλλά και τις τσουχτερές τιμές του πετρελαίου, η τιμή του οποίου τους τελευταίους δυο μήνες… καλπάζει ανεξέλεγκτα!

Από τις 13 Οκτωβρίου έως σήμερα, η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης έχει αυξηθεί κατά 13% και από τα 67 λεπτά το λίτρο έχει φτάσει στα 0,76 €/lt.

Στην Αθήνα, η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης κυμαίνεται ανάμεσα στα 74 και τα 76 λεπτά ανά λίτρο. Την ίδια ώρα, όμως, στην περιφέρεια φτάνει0,80€/lt. Εκτιμάται μάλιστα, ότι μέχρι το τέλος του 2010, η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης θα κοστίζει ακόμη πιο ακριβά και στην Αθήνα θα ξεπεράσει τα 80 λεπτά το λίτρο!

Και όλα αυτά ενώ τα νοικοκυριά στενάζουν και οι πρατηριούχοι δεν κρύβουν την αγωνία τους. Όπως τονίζουν, το 40% των πελατών τους δεν έχει προμηθευτεί ούτε μια φορά φέτος πετρέλαιο, ενώ γενικότερα η κίνηση είναι μειωμένη κατά 80%.

Διαβάστε επίσης
Χιονιάς το Σαββατοκύριακο – Και στην Αττική κάτω από το μηδέν – Θα χιονίσει στα Β. προάστια

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε