Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Θλίψη: έκλεισε το καφενεδάκι στον Εθνικό Κήπο

Θλίψη: έκλεισε το καφενεδάκι στον Εθνικό Κήπο

Κι αν έχουν “ακούσει” τα τραπέζια του τόσα χρόνια που βρισκόταν στον Εθνικό Κήπο. Όχι μόνο συζητήσεις πολιτικών, αλλά συζητήσεις για πολιτικά, για ερωτικά, κουτσομπολιά. Τα πάντα. Άλλο ένα τέλος εποχής. Το καφενεδάκι του Εθνικού Κήπου δεν υπάρχει πια. Έβαλε λουκέτο.

Εδώ και μέρες, όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, το καφενεδάκι είναι κλειστό. Εγκαταλελειμμένο. Αυτό που κάποτε φιλοξενούσε από κουρασμένους ή ερωτευμένους Αθηναίους μέχρι έναν πρωθυπουργό υπό παραίτηση. Εκεί είχε άλλωστε καθίσει να ξαποστάσει λίγο τον Νοέμβριο του 2011 ο Γιώργος Παπανδρέου, λίγες ώρες πριν ανέβει το Γολγοθά της παραίτησης.

Πέρα από το γεγονός πως ο δήμος Αθηναίων έχει, σε μεγάλο βαθμό, εγκαταλείψει τον Εθνικό Κήπο και, παρά τις ανακοινώσεις, η ανακαίνιση δεν έχει προχωρήσει, ο ιδιοκτήτης, αναφέρει το δημοσίευμα ζητούσε τα τελευταία χρόνια να γίνουν συγκεκριμένα χρόνια.

Διαμαρτυρόταν ότι είχε πρόβλημα απορροής των ομβρίων με συνέπεια να πλημμυρίζει το καφενείο, πως δεν μπορούσε να το συντηρήσει, ενώ ζητούσε και μείωση του ενοικίου, καθώς δεν μπορούσε να αντεπεξέλθει με την κρίση. Τόνιζε δε ότι λόγω των διαδηλώσεων στο κέντρο, οι πόρτες του Κήπου έκλειναν και δεν είχε κόσμο.

Εκτός όμως από τα παράπονα του ιδιοκτήτη υπήρχαν και τα παράπονα εκείνων που ήθελαν να πίνουν τον καφέ τους στον Εθνικό Κήπο. Οι τιμές ήταν “τσιμπημένες”: καφές φρέντο καπουτσίνο έκανε 4,90€, ο φραπέ 4€, ο ελληνικός 2,80€, η βανίλια υποβρύχιο 4,80€.

Υπήρχαν επίσης παράπονα πως οι τουαλέτες ήταν σε άθλια κατάσταση, βρώμικες, οι καρέκλες και τα τραπέζια διαλυμένα με αποτέλεσμα πολλοί από τους επισκέπτες να… πέφτουν αλλά και το γεγονός πως λειτουργούσε μόνο το καλοκαίρι αφού το εσωτερικό λειτουργούσε περισσότερο ως αποθήκη.

 

Μέσα σ’ όλα αυτά ήρθαν να προστεθούν και τα χρέη του επιχειρηματία, γράφει ο Ελεύθερος Τύπος, προς το δήμο Αθηναίων. Χρέη που προέρχονταν από μισθώματα αντίστοιχων καφενείων σε άλλους χώρους της πόλης.

Φωτογραφίες: Eurokinissi

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε