Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 36 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Θρασύτατη ανακοίνωση του τουρκικού υπ.Εξωτερικών

Θρασύτατη ανακοίνωση του τουρκικού υπ.Εξωτερικών
Η τουρκική βουλή. ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 09.12.2009 | 12:58
Πρώτη δημοσίευση: 09.12.2009 | 12:58

 
Η Άγκυρα θεωρεί ότι οι απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το άνοιγμα των λιμανιών και των αεροδρομίων της στους Ελληνοκύπριους είναι "άδικες"!

 
Και αυτό γιατί η ΕΕ δεν σέβεται τη δέσμευσή της για την άρση του εμπάργκο επί της βόρειας κατεχόμενης Κύπρου.
 
Φαίνεται πως το θράσος των τούρκων δεν έχει όρια. Σε ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου εξωτερικών αναφέρεται : "Είναι απολύτως άδικο να διατυπώνονται απαιτήσεις απέναντι στην Τουρκία ως προς το συμπληρωματικό πρωτόκολλο, τη στιγμή που η απόφαση η οποία ελήφθη από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για την άρση του εμπάργκο επί της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου δεν εφαρμόζεται στο σύνολό της".
 
Στην ανακοίνωση γίνεται αναφορά στο "πρωτόκολλο της Άγκυρας" με το οποίο η Τουρκία δεσμεύθηκε το 2005 να επεκτείνει στα νέα μέλη της ΕΕ, ανάμεσά τους και η Κυπριακή Δημοκρατία, τα ευεργετήματα της συμφωνίας Τελωνειακής Ένωσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση και κυρίως την ελεύθερη πρόσβαση στα λιμάνια και τα αεροδρόμια.
 
Η τουρκική ανακοίνωση δίδεται στη δημοσιότητα μία ημέρα αφού η Ευρωπαϊκή Ένωση εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της για την άρνηση της Άγκυρας να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της απέναντι στην Κύπρο, χωρίς, ωστόσο, να επιβάλει κυρώσεις εναντίον της, ώστε, σύμφωνα με Ευρωπαίους διπλωμάτες, να μην δυσαρεστήσει ακόμη περισσότερο έναν σημαντικό εταίρο της Ευρώπης.
 
Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε το 2006 να παγώσει οκτώ από τα 35 θεματικά κεφάλαια των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας με την ΕΕ, που άρχισαν το 2005, σε απάντηση της άρνησης της Τουρκίας να εφαρμόσει το πρωτόκολλο της Άγκυρας.
 


   Διαδώστε αυτό το άρθρο