Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Θραύση κάνει η νέα μέθοδος νοθείας στα καύσιμα με αιθανόλη – Τι ζημιές προκαλεί στον κινητήρα

Θραύση κάνει η νέα μέθοδος νοθείας στα καύσιμα με αιθανόλη – Τι ζημιές προκαλεί στον κινητήρα

Μία νέα μέθοδος νοθείας στα καύσιμα κάνει θραύση το τελευταίο χρονικό διάστημα στην αγορά.
Επιτήδειοι πρατηριούχοι ξεγελούν τους ανυποψίαστους πελάτες τους βγάζοντας λεφτά με ουρά, αδιαφορώντας για τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν τα οχήματα των καταναλωτών.

Όπως καταγγέλλει στο Νewsit ο πρώην πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών κ. Δημήτρης Μακρυβέλιος ” κοινό μυστικό αποτελεί τους τελευταίους μήνες η νόθευση της βενζίνης με μεγάλες ποσότητες αιθανόλης (φτηνό βιολογικό καύσιμο) που χρησιμοποιείται ως υποκατάστατο της αμόλυβδης”.

ΠΩΣ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΑΣ ΕΒΑΛΑΝ ΝΟΘΕΥΜΕΝΗ ΒΕΝΖΙΝΗ

Ποια είναι όμως τα συμπτώματα ενός αυτοκινήτου που «καίει» νοθευμένη βενζίνη; Την απάντηση δίνει ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Συνεργείων Επισκευής Αυτοκινήτων Νομού Αττικής Αναστάσιος Δέδες.

ΤΙ ΖΗΜΙΕΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ Η ΝΟΘΕΥΜΕΝΗ ΒΕΝΖΙΝΗ ΣΤΟΝ ΚΙΝΗΤΗΡΑ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΟΣΤΙΣΕΙ

Η χαμηλή τιμή της νοθευμένης βενζίνης μπορεί να κοστίσει πολύ ακριβά στους οδηγούς, αφού όπως εξηγεί ο κύριος Δέδες “προκαλούνται σοβαρές και ακριβές βλάβες στους κινητήρες των οχημάτων και η αποκατάστασή τους ξεκινά από τα 2.500 ευρώ και μπορεί να φτάσει σε απαγορευτικά ποσά για την σημερινή εποχή”.

ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΙΟ ΔΙΑΔΟΜΕΝΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΝΟΘΕΙΑΣ ΣΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ

Μπορεί η  ανάμειξη της αμόλυβδης με την αιθανόλη να αποτελεί τη νέα «μόδα» των κυκλωμάτων νοθείας,  αυτό όμως δε σημαίνει ότι έχουν σταματήσει οι «παραδοσιακές» τεχνικές νοθείας.
Οι πιο διαδομένες τεχνικές είναι:  η ανάμειξη σούπερ αμόλυβδης με απλή βενζίνη, πετρελαίου κίνησης με θέρμανσης ή ναυτιλίας, η επανεισαγωγή αδασμολόγητων καυσίμων, η ανάμειξη πετρελαίου με χρησιμοποιημένα λιπαντικά, καθώς και οι ελλειμματικές παραδόσεις καυσίμων στα ρεζερβουάρ των αυτοκινήτων από πειραγμένες αντλίες.
Όπως χαρακτηριστικά λέει ο κύριος Μακρυβέλιος ” 15 χρόνια κάποιοι δεν θέλουν να παταχθεί το λαθρεμπόριο και η νοθεία στα καύσιμα”.

Την ίδια ώρα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων σε ανακοίνωσή της καταγγέλλει ότι για πολλοστή φορά έχει ζητήσει συνάντηση με τον Υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοίδη προκειμένου να του παρουσιάσουν τις θέσεις και τις προτάσεις της για την πάταξη του προβλήματος της νοθείας και της λαθρεμπορίας που έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις, αλλα ο υπουργός δεν τους έχει κάνει ακόμη δεκτούς.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΑΜΠΡΟΣ ΧΑΒΕΛΑΣ – ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πλαφόν τέλος και η βενζίνη… 1,91!

Πλαφόν τέλος στη βενζίνη… μόλις έπεσαν οι τιμές

Κομπίνα με “μαύρη” βενζίνη στη δυτική Αττική



Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε