Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Μυστήριο με Τούρκο σε ελληνική βραχονησίδα – Πως και γιατί βρέθηκε εκεί δυο μέρες μετά το δημοψήφισμα

Μυστήριο με Τούρκο σε ελληνική βραχονησίδα – Πως και γιατί βρέθηκε εκεί δυο μέρες μετά το δημοψήφισμα

– 28χρονος Τούρκος εντοπίστηκε από το Λιμενικό στη βραχονησίδα Νίμος έξω από τη Σύμη
– Ενημερώθηκαν ήδη το υπουργείο Εξωτερικών και η ΕΥΠ
– Δεν αποκάλυψε τους λόγους που πέρασε στην Ελλάδα
– Πλήρωσε 2.500 ευρώ διακινητή για να τον μεταφέρει

Ένας 28χρονος Τούρκος που δηλώνει δικηγόρος εντοπίστηκε το απόγευμα της Τρίτης (18.04.2017) από άνδρες του Λιμενικού Σώματος στη βραχονησίδα Νίμος, λίγο έξω από τη Σύμη. Το γεγονός πως ο άνδρας πέρασε από την Τουρκία στην Ελλάδα μόλις δυο μέρες μετά το δημοψήφισμα για τις συνταγματικές αλλαγές που δίνει… εξουσίες “σουλτάνου” στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δίνει χαρακτηριστικά θρίλερ στον εντοπισμό του άνδρα στην ελληνική βραχονησίδα.

Όλα έγιναν το απόγευμα της Τρίτης όταν ο 28χρονος Τούρκος επικοινώνησε με τον διεθνή αριθμό διάσωσης. Στο σημείο όπου δήλωσε πως βρίσκεται έσπευσαν άμεσα άνδρες του ελληνικού Λιμενικού.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως ο 28χρονος άνδρας είχε μαζί του τουρκική ταυτότητα, διαβατήριο και την ταυτότητα του δικηγορικού συλλόγου (σ.σ. ο οποίος έχει καταγγείλει επίσης νοθεία στο δημοψήφισμα) και υποστήριξε πως είναι δικηγόρος.

Η Σύμη και η βραχονησίδα Νίμος - Φωτογραφία Wikipedia

Είπε στους άνδρες του Λιμενικού ότι πέρασε μόνος του από την Τουρκία, πως μίσθωσε ταχύπλοο και πλήρωσε 2.500 ευρώ στον διακινητή για να τον περάσει και να τον αφήσει στην ελληνική βραχονησίδα. Ήδη έχουν ενημερωθεί το υπουργείο Εξωτερικών και η ΕΥΠ. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, να δώσει και κατάθεση σε άνδρες της ΕΥΠ.

Εκείνο που προκαλεί εντύπωση είναι πως, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, ο 28χρονος Τούρκος δεν έχει υποβάλει αίτημα ασύλου ούτε και αποκαλύπτει γιατί, δυο μέρες μετά το δημοψήφισμα που διχάζει την Τουρκία, αποφάσισε να εγκαταλείψει τη χώρα του.

Όλα αυτά ενώ μετά τα όσα γίνονται στην Τουρκία, στον Έβρο, οι ελληνικές αρχές έχουν αυστηροποιήσει τους ελέγχους και όσοι εντοπίζονται να έχουν περάσει παράνομα τα σύνορα, τους παίρνουν αποτυπώματα και καταγράφονται.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε