Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Θρίλερ xωρίς τέλος με το κούρεμα – Γιατί έφυγε ο Νταλάρα

Τηλεφωνικά θα συνεχιστούν οι συνομιλίες της ελληνικής κυβέρνησης με τον εκπρόσωπο του Διεθνούς Χρηματοοικονομικού Ινστιτούτου (IIF) Τσαρλς Νταλάρα για το ζήτημα του PSI.

Συνεχίζεται το θρίλερ με το PSI μετά και την αποχώρηση του Τσάρλς Νταλάρα απο την Αθήνα. Οι συνομιλίες για το ελληνικό χρέος θα συνεχιστούν τηλεφωνικώς ενώ το Διεθνές Χρηματοοικονομικό Ινστιτούτο ανακοίνωσε ότι οι συζητήσεις για την ανταλλαγή ελληνικών ομολόγων συνεχίζονται και ότι η αναχώρηση του Τσαρλς Νταλάρα ήταν προγραμματισμένη και όχι αιφνιδιαστική.

Κατα τη συνάντηση του κ. Νταλάρα με τον Λουκά Παπαδήμο και τον Ευάγγελο Βενιζέλο την Παρασκευή, διαπιστώθηκε διάσταση απόψεων με το ΔΝΤ να απαιτεί να υπάρξει μικρότερο επιτόκιο στα νέα ομόλογα, που θα εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Από την πλευρά τους οι τραπεζίτες φέρονταν διατεθειμένοι να δεχθούν επιτόκιο 3,8 με 3,9% ωστόσο το ΔΝΤ και οι Ευρωπαίοι θεωρούν ότι επιτόκιο πάνω από 3% δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό καθώς σε μια τέτοια περίπτωση το ελληνικό χρέος δεν θα ήταν βιώσιμο. Στο τραπέζι πέφτει και το θέμα του κουρέματος και σε ομόλογα που διαθέτει η ΕΚΤ το οποίο θα προβλεφθεί σε ξεχωριστή συμφωνία.

Την ίδια ώρα σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το Reuters είναι αδύνατο να υπάρξει συμφωνία πριν από την επόμενη εβδομάδα.”Τα πράγματα είναι περίπλοκα, ερχόμαστε όλο και πιο κοντά σε ό,τι αφορά τα νούμερα, ωστόσο υπάρχει ακόμη αρκετή δουλειά” είπε.

Κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών ανέφεραν ότι θα υπάρξουν τηλεφωνικές επαφές του κ. Νταλάρα με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ενόψει και του κρίσιμου Eurogroup την Δευτέρα.

Διαβάστε
Θρίλερ με το Κούρεμα – Γιατί αποχώρησε ο Νταλάρα από τις διαπραγματεύσεις

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε