Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Θρήνος για τον 28χρονο πυροσβέστη Χρήστο Χαϊδά που έχασε τη ζωή του στην Ελευσίνα

Θρήνος για τον 28χρονο πυροσβέστη Χρήστο Χαϊδά που έχασε τη ζωή του στην Ελευσίνα

Απαρηγόρητη η οικογένεια του 28χρονου παλικαριού που έχασε τη ζωή του στη χθεσινή πυρκαγιά της Ελευσίνας. Θρήνος στην Καρδιτσα και το Κουμαρίτσι της Λαμίας απ΄οπου κατάγεται. Τι λέει στο Newsit o Πρόεδρος της Ενωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος.

Ο νεαρός Χρήστος Χαϊδάς ειναι ο πυροσβέστης που βρήκε τραγικό θάνατο στη χθεσινή μεγάλη φωτιά της Ελευσίνας όταν την ώρα που βοηθούσε τους συναδέλφους του στο έργο της κατάσβεσης, ένιωσε έντονη δυσφορία και έπεσε στο έδαφος. Αμέσως μεταφέρθηκε στο Θριάσιο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Απαρηγόρητη η οικογένεια του 28χρονου παλικαριού. Οι γονείς του ακόμη δεν μπορούν να πιστέψουν το κακό που τους βρήκε. Στο χωριό Κουμαρίτσι της Λαμίας απ΄όπου κατάγεται η μητέρα του πυροσβέστη οι κάτοικοι ειναι συντετριμμενοι. Το ίδιο και στην Καρδίτσα, τόπο καταγωγής του πατέρα του.

Θρήνος στο Πυροσβεστικό Σώμα στο οποίο ο 28χρονος υπηρετούσε τα 4 τελευταία χρόνια. Ο Χρήστος Χαϊδάς ήταν ένα παιδί αγαπητό, πάντα με το χαμόγελο στα χείλη λένε στο Newsit οι συνάδελφοί του. Συντετριμμένος και ο Περιφερειάρχης Π.Υ Αττικής, Βασίλης Παπαπαγεωργίου, οδηγός του οποίου ήταν ο άτυχος πυροσβέστης.

Οπως δήλωσε στο Newsit o Πρόεδρος της Ενωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος, Γιάννης Σταμούλης “είναι μέρα πένθους για εμάς, για όλους τους πυροσβέστες αυτης της χώρας. Θρηνούμε για άλλη μια φορά ένα παλικάρι δικό μας. Δυστυχώς ο καλός συνάδελφος θα συντροφέψει τους πολλούς συναδέλφους που έχουμε χάσει στη μάχη με τη φωτιά.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ – ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ
“Κοινωνία, κράτος και πολίτες, έχω την εντύπωση πως δεν έχουν πάρει στα σοβαρα την υπόθεση της προστασίας των δασών μας από τις φωτιές” λέει ο κύριος Σταμούλης. “Από το 1998 που θυμάμαι εγώ τον εαυτό μου στα συνδικαλιστικά όργανα του πυροσβεστιού σώματος έχουμε γίνει γραφικοί κάθε χρόνο να φωνάζουμε για τις ελλείψεις και την αβλεψία της πολιτειας να προετοιμάσει τον μηχανισμό δασοπυρόσβεσης. Το αποτέλεσμα ειναι κάθε χρόνο να θρηνούμε στάχτες στα δάση μας, συναδέλφους νεκρούς και πολίτες νεκρούς. Κάποια στιγμή αυτή η έρμη χώρα που τα τελευταία χρόνια φλέγεται από το μνημόνιο τουλάχιστον πρέπει να σταματήσει να φλέγεται από τις πυρκαγιές” είπε τέλος ο κύριος Σταμούλης.

Ακούστε τη δήλωσή του στο NewsIt:

ΤΟ ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΡΟΛΟΥ ΠΑΠΟΥΛΙΑ
“Με βαθιά θλίψη πληροφορήθηκα το θάνατο του νεαρού πυροσβέστη Χρήστου Χαϊδά που έπεσε εν ώρα υπηρεσίας, στην κατάσβεση πυρκαγιάς στην Ελευσίνα. Η αυταπάρνηση των στελεχών του Πυροσβεστικού Σώματος μας συγκινεί πάντα και μας υπενθυμίζει τις ευθύνες μας.

Στους οικείους του εκφράζω τα πιο ειλικρινή μου συλλυπητήρια, με την ελπίδα να μην υπάρξουν άλλα θύματα στα πύρινα μέτωπα”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Νεκρός 28χρονος πυροσβέστης στη φωτιά στην Ελευσίνα – Κάηκαν σπίτια στην Σαλαμίνα – ΦΩΤΟ -ΒΙΝΤΕΟ NEWSIT

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε