Τετάρτη, 24 Απρ.
18oC Αθήνα

Θύελλα αντιδράσεων από τα συνδικάτα για τα σκληρά μέτρα

Θύελλα αντιδράσεων από τα συνδικάτα για τα σκληρά μέτρα

Η πρώτη κινητοποιήση θα γίνει την Τετάρτη στις 5 Μαΐου και έπεται και συνέχεια.

Θύελλα αντιδράσεων αναμένεται να προκαλέσουν τα νέα σκληρότερα μέτρα που σκοπεύει να ανακοινώσει η κυβέρνηση με τα σωματεία και τα συνδικάτα να απειλούν με άμεσες κινητοποιήσεις και απεργίες διαρκείας.

Η πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αθηνών, κ. Σαλουφάκου μιλώντας στο NewsIt τόνισε ότι η “μείωση των μισθών των εργαζομένων δεν οδηγεί σε λύση. Θεωρούμε ότι ο μόνος δρόμος είναι η ανάπτυξη. Η απάντηση των εργαζομένων δεν μπορεί να είναι άλλη από κινητοποιήσεις για να διεκδικήσουμε τουλάχιστον τους σημερινούς μισθούς,το εισόδημα που σήμερα υπάρχει.Οι συλλογικές συμβάσεις είναι η μόνη προστασία που έχουμε.Η κατάργηση της διαιτησίας οδηγεί τους εργαζόμενους ως πρόβατα σε σφαγή. Θα μας βρούν μπροστά τους,είναι απαράδεκτα τα μέτρα”.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Ηλίας Βρεττάκος, ο οποίος τόνισε πως τα “μέτρα αυτά σφαγιάζουν τους εργαζόμενους και τα δικαιώματά μας, για το κεφάλαιο και τις αγορές. Τα παραπάνω μέτρα οδηγούν τους εργαζόμενους και την κοινωνία σε φτώχεια και εξαθλίωση. Όλη η Ελληνική κοινωνία πρέπει να βγεί στους δρόμους αρχίζοντας από την μαζική συμμετοχή στην πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση και στην απεργία στις 5 Μαίου. Θα ακολουθήσουν αντιδράσεις με πολλές απεργίες έτσι ώστε να δοθεί η απάντηση στην πολιτική της κυβέρνησης”.

Καμπανάκι κινδύνου για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεικς έκρουσε ο Γιώργος Καββαθάς, αντιπρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας, ο οποίος σημείωσε τα μέτρα αυτά, μπορεί να λύσουν το δημοσιονομικό πρόβλημα της χώρας υπό προϋποθέσεις, αλλά θα φέρουν βαθύτερη ύφεση. Η συρρίκνωση των μισθών σημαίνει και συρρίκνωση των εισοδημάτων των καταναλωτών οπότε το αγοραστικό κοινό μειώνεται. Παράλληλα λοιπόν αυτό ειναι μεγάλο πλήγμα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αφού ο κόσμος δεν θα έχει χρήματα για να αγοράσει. Η απάντηση μας στα μέτρα θα είναι άμεση συμμετέχοντας στις 5 Μαΐου στην απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ με κλείσιμο των επιχειρήσεων από τις 12:30 έως τις 15:30.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε