Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Θυελλώδεις άνεμοι και πτώση της θερμοκρασίας – Βελτίωση στα δυτικά και βόρεια

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Φτιάχνει ο καιρός το Σάββατο στα δυτικά και στα βόρεια, όχι όμως στις ανατολικές και βόρειες περιοχές, όπου θα εκδηλωθούν βρόχες και καταιγίδες. Θυελλώδεις άνεμοι στα πελάγη και πτώση της θερμοκρασίας.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις στα ορεινά (πάνω από 1300 μέτρα). Τα φαινόμενα αρχικά θα είναι κατά τόπους ισχυρά όμως από τις πρωινές ώρες βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ, στρεφόμενοι σταδιακά στη Μακεδονία σε βορείους βορειοδυτικούς 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και στα νότια καταιγίδες. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου. Τα φαινόμενα στη δυτική Πελοπόννησο θα είναι μέχρι και τις πρωινές ώρες κατά τόπους ισχυρά.
Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 7 με 8 και τοπικά στο Ιόνιο 9 μποφόρ, που πολύ γρήγορα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα επικρατήσουν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα κυρίως στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια θα είναι κατά διαστήματα ισχυρά. Σταδιακή εξασθένηση το βράδυ. Οι άνεμοι στα βόρεια θα πνέουν βορειοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ και στα νότια νότιοι 7 με 9. Σταδιακά από νωρίς το απόγευμα στα νότια βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ. Από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες που, κυρίως στις βόρειες Κυκλάδες και τη νότια Κρήτη, θα είναι πρόσκαιρα ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 7 με 9 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 6 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα νωρίς το πρωί καθώς και μετά το μεσημέρι θα είναι ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 7 με 9 μποφόρ και αργότερα στα βόρεια βορειοανατολικοί 6 με 8 και στα νότια νοτιοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ. Από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία.

Στην Αττική αναμένονται βροχές και κατά τόπους καταιγίδες. Τα φαινόμενα από τις πρωινές ώρες θα είναι κατά διαστήματα ισχυρά κυρίως στα βόρεια. Εξασθένηση αργά το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ στρεφόμενοι βαθμιαία σε βορείους βορειοδυτικούς με την ιδία ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Νεφώσεις με βροχές και στα παραθαλάσσια καταιγίδες προβλέπονται στη Θεσσαλονίκη. Τα φαινόμενα μέχρι και τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί 5 με 7 μποφόρ και από το μεσημέρι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Στην Κυριακή, προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά και νοτιά ηπειρωτικά και τη βόρεια Κρήτη. Ασθενείς χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά.
Βορείων διευθύνσεων, 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ οι άνεμοι, με εξασθένηση από το απόγευμα. Χωρίς αξιόλογη μεταβολή η θερμοκρασία.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε